Bivši australijski teniser Rod Lejver uporedio je Rodžera Federera sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem.

Lejver je govorio o tome ko je ostavio veći trag u eri “velike trojke”.

– Kada govorite o tome morate da gledate celu eru. Ako ste jedan od najboljih u svojoj eri to je najbolje što možete da postignete, jer niko nikada neće biti najbolji svih vremena. Oni igraju već 12-15 godina – rekao je Lejver i nastavio:

– Možete da kažete da je Rodžer (najbolji svih vremena prim. prev.) zbog broja turnira koji je osvojio i zbog toga koliko on voli igru i koliko je spreman da žrtvuje da bi je učinio boljom. U toj eri moje mišljenje je da bi Rodžer mogao da bude “broj 1”.

Australijanac je govorio o promenama u tenisu i uporedio svoju eru (penzionisao se 1979) sa današnjom.

– Drugačiji je svet sada, kada pogledate tehnologiju, rekete, broja dece koji se bave tenisom. Igrači su u naše vreme bili visoki 195 centimetara, a sada su preko 210. O tome se može pričati na mnog načina, jer sada servirate 225 km/h i šta mislite, kako će to uticati na broj udaraca u razmeni? Biće mnogo aseva i duplih servis grešaka, a ne puno riterna. Možda će morati malo da promene pravila, možda da izbace drugi servis. Možda malo preterujem, ali… – konstatovao je Lejver.

2 COMMENTS

  1. Federer kao najbolji, a zadnji put je 2009. godine završio godinu kao broj 1 na ATP listi. Nole i Nadal su pravi GOAT-ovi. Tj. Nole će na kraju biti GOGOAT, a naduvenko (FedEx), može da se slika.

    • Koja si ti neznalica i navijač samo po onom fazonu,naš je i najbolji je.Pa čitav svijet osim Srba navija za Federera jer čovjek igra najljepši tenis i daleko je najbolji igrač ikada.Nole je najbolji u reternu i u igri sa osnovne linije mada mu i tu novi mladi dolaze.Lupaš,nemaš pojma

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here