commons.wikimedia/Chris Lofting
Britanski avion "Jurofajter tajfun" (Foto: Arhiva)

Vojni izviđački avion Vazduhoplovnih snaga Velike Britanije primećen je na zapadnoj granici Rusije, saopštio je portal za nadgledanje „Plejn radar“.

Izviđački avion Ratnog vazduhoplovstva Velike Britanije „Bombardier Global Express Sentinel R.1“ presekao je vazdušni prostor Litvanije i približio se granicama Rusije u 15 sati i 45 minuta po moskovskom vremenu.

Dok se letelica nalazila na nebu iznad Letonije i Estonije, izviđala je zapadne granice Lenjingradske i Pskovske oblasti. Avion je dva puta preleteo preko tog područja, a nalazio se na visini od oko 12.500 metara, navodi se u saopštenju portala.

U poslednje vreme znatno se povećala aktivnost stranih izviđačkih aviona i bespilotnih letelica u blizini granica Rusije i ruskih vojnih objekata u Siriji. Letelice se redovno primećuju iznad teritorije Krima i Krasnodarskog kraja, kao i u vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora.

Ministarstvo odbrane Rusije je prošle nedelje saopštilo o aktivnosti 27 stranih letelica blizu granica zemlje. Kako bi sprečili narušavanje granica zemlje, ruski lovci dežurnih snaga PVO poletali su 18 puta.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime