Federer spasao 0:2 i dve meč lopte Monfisa

0

 

Čuveni švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se kao drugi nosilac u polufinale US opena pošto je savladao Gaela Monfisa iz Francuske sa 4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2, posle tri sata i 23 minuta. Ništa dobro nije krenulo za Federera koji nije uspeo da dođe ni do brejk lopte u prvom setu, dok je Monfis imao pet prilika za oduzimanje servisa Švajcarcu, što mu je pošlo za rukom u petom gemu (3:2). Do kraja deonice Francuz je odlično odradio posao, a nastavio ga je i u drugom setu kad je odmah napravio brejk i čuvao ga do devetog kad je ponovo bio bolji od Federera na njegovom servisu. U drugom setu je Rodžer došao do prve brejk lopte, ali je nije iskoristio.
U trećem setu dolazi i do prvog brejka, odmah na startu, a ni povratak Monfisa u četvrtom gemu nije sprečio Federera da smanji razliku na 2:1. U četvrtom setu Monfis je imao sve u svojim rukama, dve meč lopte u desetom gemu (5:4). Ipak, iskustvo je presudilo i Švajcarac je povezao tri gema za izjednačenje u setovima.
Monfis, kome je moral neverovatno pao posle neiskorišćenih prilika, nije imao nikakve šanse da i dalje parira protivniku koji je bio naletu, a tada već nije bilo brejk lopte za njega niti šanse za povratak.
– Neverovatno. Fenomenalno. Mislim da je bilo sjajnog tenisa s obe strane. Hvala vam što ste nas podržavali, meni je svakako pomogla da ostvarim ovakav rezultat – rekao je Federer u dahu posle meča. – Nisam mislio ni da je cilj predaleko kada je Gael imao dva seta viška, ali sam znao da mogu da igram bolje. Kad je imao dve meč lopte, rekao sam sebi, to je to – ako padam, neću to učiniti bez borbe! Nisam smeo da promašim, ali sam servirao dobro, ostao u duelu i uspeo da ga preokrenem. Osećao sam se sjajno u petom setu!
Protivnik Federeru u meču za ulazak u finale biće hrvatski teniser Marin Čilić koji je prethodno pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 6:2, 6:4, 7:6 (7:4).

 

 

 

Morezmo i Pirs
u Kući slavnih?

 

Bivša prva teniserka sveta, a trenutno trener Endija Mareja, Francuskinja Ameli Morezmo nominovana je za prijem u međunarodnu Kuću slavnih. Morezmo je u karijeri dva puta osvajala grend slem trofeje – na Australijen openu i na Vimbldonu 2006.

Pored Morezmo, na listi za prijem u Kuću slavnih je još jedna Francuskinja – Meri Pirs, pobednica Austalijem opena 1995. i Rolan Garosa 2000. godine, Rus Jevgenij Kafeljnikov – šampion Rolan Garosa 1996. i Australijan opena 1999, kao i Španac Serhi Brugera – dvostruki pobednik Rolan Garosa 1992. i 1994.
Svečanost prijema u Kuću slavnih biće održana u julu 2015. u Njuportu.

 

 

Novak hvali Nišikorija
Prvi nosilac Novak Đoković smatra da Kei Nišikori, njegov protivnik u polufinalu US opena, trenutno igra najbolje u svojoj karijeri:
– Promenio je nekoliko stvari u igri otkad radi sa Majklom Čengom. Servira veoma efektno i veoma je brz, verovatno je jedan od najbržih na ATP turu. Odličan bekhend, odličan forhend, svestran igrač.
Sa Nišikorijem je Novak igrao dva puta – pre četiri godine Novak je slavio na Rolan Garosu u tri seta, a 2011. u Bazelu bolji je bio Japanac. Trebalo je da se sastanu i u Majamiju ove sezone, ali je Kei odustao zbog povrede pre meča. Inače, Nišikori, takođe, igra u opremi Uniklo.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here