Fekalije u oltaru, “U” na parohijskom domu

0

Oni što pišu ovakve grafite širom Hrvatske nikada ne budu pronađeni
 

Na fasadi parohijskog doma su ispisani grafiti mržnje i preteće poruke kao što su "Za dom spremni!", "Ubij Srbina!", uz korišćenje ustaškog simbola – latiničnog slova "U".

 

"Po svemu sudeći, ovaj događaj bi mogao da se tretira kao još jedan od dirigovanih napada na imovinu i sveštenstvo Vinkovačke parohije u poslednje vreme", navodi se u saopštenju Eparhije.

 

Iz Eparhije podsećaju da su pre nekoliko dana nepoznati počinioci provalili vrata i ostavili svoje fekalije u oltaru crkve Svetog velikomučenika Prokopija u Rajevom Selu, a hrvatska policija još ih nije uhvatila.

 

Srpska zajednica u Hrvatskoj ovih dana ponovo je uznemirena, što nije čudo kada se uzme u obzir stradanje Srba i SPC u Vinkovcima tokom 1991. godine, kada je, između ostalog, sva crkvena imovina opljačkana.

 

"Dodatno zabrinjava činjenica da organi lokalne uprave i samouprave grada Vinkovaca i Županije vukovarsko-sremske, kao ni predstavnici državnih institucija, nisu izrazili zabrinitost za ove događaje, osim što su policijski službenici obavili uviđaj o ovom novom izlivu netrpeljivosti", navodi se u saopštenju na sajtu ove eparhije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here