U sredu (14 časova) u Švajcarskoj i naša muška reprezentacija, jedan od domaćina četiri turnira, saznaće s kim će se sastati u borbama za mesto u Tokiju 2020.  

Od ranije je poznato da je Srbija jedan od nosilaca. To su i Grčka, Litvanija, domaćin u Kaunasu, i Rusija pa s njima nije moguć susret, kao ni s još dva organizatora – Hrvatskom (Split) i Kanadom (Viktorija).

FIBA je u susret žrebu dala i dodatna obrazloženja. Na svakom turniru (23-28. jun) učestvovaće po šest reprezentacija, podeljenih u dve grupe po tri. Pobednici grupa u finalu odlučuju o olimpijskoj karti.

Žreb je sužen tako da Srbiji protivnici u A grupi u Beogradu mogu biti iz četvrtog i petog šešira. U četvrtom su Nemačka, Dominikana, Venecuela i Kanada, s kojom susret, dakle, nije moguć, a u petom su Novi Zeland, Meksiko, Kina i Južna Koreja.

U B grupe na četiri turnira idu selekcije iz ostalih šešira. U drugom su Češka, Brazil, Italija i Poljska, u trećem Hrvatska, Turska, Slovenija i Portoriko, a u šestom Angola, Tunis, Senegal i Urugvaj.

Direktni učesnici, uz domaćina Japan, jesu i selekcije koje su se za mesto izborile na nedavnom Mundobasketu u Kini: Španija, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran i Nigerija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here