EPA/Yuri kochetkov
Selektor fudbaske reprezentacije Rusije Valerij Karpin

Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) saopštila je da se u Rusiji neće igrati međunarodne fudbalske utakmice i da će biti zabranjeno korišćenje zastave i himne te zemlje na utakmicama koje se budu igrale u inostranstvu.

FIFA je ponovila da osuđuje “rusku upotrebu sile tokom invazije na Ukrajinu” i poručila da se ruska reprezentacija neće takmičiti pod imenom Rusija, već kao Fudbalski savez Rusije.

Ova asocijacija navela je da će se sve utakmice održavati bez navijača na “neutralnoj teritoriji”.

Više sportskih udruženja i klubova je proteklih dana otkazalo takmičenja u Rusiji ili odbilo da igra sa ruskim timovima u znak protesta zbog napada na Ukrajinu.

Češka, Poljska i Švedska najavile su da njihovi timovi neće igrati protiv Rusije na kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo narednog meseca.

Fudbalski savez Engleske takođe je saopštio da njihova reprezentacija neće igrati utakmice protiv rusije “u doglednoj budućnosti”.

3 COMMENTS

  1. Ferika

    Jel FIFA sportska ustanova ili politička? Ja miaslim da ne bi trebalo da se meša politika i sport, iako smo videli našeg Đokoviću šta su uradili političari, pa sad se vade na ko zna koji zakon.

    Pozdrav

  2. Putine nisi ti Srbija koja jos cuti na prijem Kosova, uzvratite zestoko bandi koruptnoj uefa i fifa (!)

  3. Da da pametna odluka FiFA je svetska ustanova sviju država sveta zato ako svima pretiš Atomskim raketama onda MARŠŠ napolje iz svetskih ustanova date nema Rusijo živi sama sa sobom u paklu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here