FIFA: Rizik i kontranapadi recept uspeha na SP u Brazilu

0

 

"Trend je da ekipe igraju pozitivno i da čine sve kako bi pobedile, pre nego da čine sve da ne izgube", navodi se u studiji trenerskih eksperata FIFA koji su radili na Mundijalu u Brazilu.

 

Najbolje ekipe su nagrađene uspehom jer se "nisu plašile da će izgubiti oštrinu u pojedinim trenucima", navodi se u dokumentu od 284 strane.

"Izvanredni brze prelazi i taktika kontranapada su najefikasnije strategije na Svetskom prvenstvu. Tempo utakmica je bio impresivan, verovatno je turnir u Brazilu bio najbrži u istoriji Mundijala", piše u studiji.

 

Među ostalim uspešnim potezima, navedena je igra sa najmanje dva napadača u ekipi, tri centralna defanzivca i sa samo jednim defanzivnim fudbalerom sredine terena.

 

Kontroverzni incidenti, uključujući ispad Luisa Suareza koji je tokom utakmice sa Italijom ugrizao protivničkog igrača Đorđa Kjelinija, kao i to što su igrači nastavljali da igraju utakmice i uprkos očiglednih povreda glave, nisu pomenuti u dokumentu.

Ekipe su retko kritikovane, a eksperti FIFA su zabeležili da "napadačka igra Brazila nije bila na nivou i da je bilo očiglednih problema u odbrani te ekipe".

"Evropske ekipe mogu da budu zadovoljnije svojim nastupima u Brazilu. Četiri azijske reprezentacije su bez pobede na turniru, nedostajalo im je kreativnosti, ideje i prodora, ali i igrača koji bi mogao da preokrene rezultat u njihovu korist", navodi se u studiji FIFA.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here