Košarkaši Partizana pobedili su Zadar sa 78:63 u 6. kolu ABA lige na debiju novog trenera Saše Filipovskog.

Kapiten Partizana Novica Veličković nije dozvoljavao Zadru iskoristi bolji početak i da stekne neku značajniju prednost na startu, a domaći su serijom 6:0 sredinom prvog dela preuzeli kontrolu meča. Proradio je i ofanzivni skok posle kojeg je Nikola Janković dva puta lagano poentirao i prednost crno-belih je rasla. Ipak, borbeni gosti iz Dalmacije se nisu predavali i na prvu pauzu otišli sa minus 3.

Crno-beli nikako nisu uspevali da materijalizuju dobar ofanzivni skok i naprave značajniju razliku. Naprotiv, nakon poena Onakua i poveli su u 15. minutu (24:25). Trojka Milera-Mekintajera pokrenula je srpskog predstavnika. Partizan je opet napravio seriju od 6:0, mahom poenima iz reketa (prprevashodno Janković i Tomas) i na kraju imao četiri poena viška na poluvremenu.

Interesantno je da je Partizan u prvom poluvremenu uputio čak 11 šuteva na koš više od rivala, koji je i imao 12 izgubljenih lopti, pa je jasno da crno-beli nisu uspeli da rezultatski materijalizuju prednost na terenu.

Onaku je držao priključak Zadru i tokom treće deonice, a crno-beli su pravili mnogo grešaka u napadu. Nakon trojke Vukovića gosti su ponovo prišli na poen minusa (43:42) u 26. minutu. Filipovski je zatražio tajm-aut i uspeo je da mako podigne ekipu. Dangubić je pogodio dve trojke, konačno je za tri poena ubacio i Pejdž i Partizan je došao do dvocifrene prednosti u finišu trećeg kvartala (56:46), a plus 10 je bilo i na ulasku u poslednjih 10 minuta.

Zadar se za minut i po poslednje četvrtine nakon namerne Dangubića serijom 6:0 vratio u igru. Gordić je presekao nalet gostiju i sa dve uzastopne trojke bratio dvocifrenu razliku. Najbolji igrač gostiju Onaku izašao je zbog pet ličnih grešaka i još više olakšao posao crno-belima. Kako je vreme prolazilo Zadar je sve teže dolazio do poena, a Partizan je rutinski priveo meč kraju.

Ključ pobede Partizana je uz ofanzivan skok bio i šut za tri poena. Pogodili su domaći 12 od 21 pokušaja.

U ekipi Partizana, koja sada ima skor 3:3, po 15 poena ubacili su Nemanja Dangubić i Nikola Janković, koji je dodao i sedam skokova. Nemanja Gordić je ubacio 11, a Novica Veličković 10 koševa.

Kod Zadra (1:6), bolji od ostalih bili su Činanu Onaku sa 13 poena, koliko je postigao i Dominik Mavra. Džastin Karter je dodao 11.

Partizan: Miler-Mekintajer, Mika, Zagorac, Pejdž, Dangubić, Gordić, S. Janković, Angola, Veličković, N. Janković, Tomas, Trifunović; Trener: Sašo Filipovski

Zadar: Karter, Palokaj, Brala, Vuković, Bursać, Junaković, Vorku, Mavra, Onuaku, Planinić, Gilbert; Trener: Veljko Mršić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here