Film Tvajlajt dovukao turiste u Forks

0

 

Bela i Edvard u šumama Forksa

Film snimljen po knjizi američke spisateljice Stefani Mejer dovukao je u ovaj, ničim poznat i i zaslužan gradić, hiljade fanova Tvajlajt sage iz celog sveta. Samo tokom juna i jula bilo je više posetilaca nego u celoj 2008. godini.

 

Hodočasnici zaneseni filmom koji dođu u Forks mogu da posete Belinu školu (glavni ženski lik), doktor Kulenovu bolnicu (otac vampir), policijsku stanicu i slikaju se sa grbom grada. Lokalna prodavnica prodaje Bela hamburgere, a planira se i otvaranje restorana sa temom filma.

U obližnjem obalskom gradiću Port Anđeles, u kome su snimljene scene prvog izlaska Bele i Edvarda (par oko kojeg se vrti priča u filmu), nalazi se restoran sa originalnim dekorom iz filma. Tu se jedu ravioli sa pečurkama (Belina večera) i pije Tvajlajt vino, crveno kao krv, a proizvedeno u lokalnoj vinariji.

 

 

Ovde se pije Tvajlajt vino

 

Ko više voli prirodu može da poseti i Kuilet indijanski rezervat, Džejkobov dom (u novom delu filma vukodlak – klan koji je u neprijateljstvu sa vampirima). La Puš, selo u blizini plaže na kojoj se takođe odigrava radnja, iznelo je na uvid indijansku tradiciju; stari članovi plemena prepričavaju turistima neverovatne legende o stvorenjima koja vladaju šumama i vodama tog kraja, a drže i časove indijanske muzike i plesa.

Gradska uprava Forksa je ustanovila čak i Dan Stefani Mejer, žene koja je stvorila priču o dobrim vampirima, a taj dan pada ni manje ni više nego na Belin rođendan 12. septembra.

Sva ova histerija koja se stvorila oko filma, bez obzira koliko on bio uspešan, ne bi imala smisla da se Forks ne nalazi na predivnom poluostrvu Olimpik, koje je smešteno između Olimpik planina i Tihog okeana.

Priroda je predivna, senovite planine okružene širokim plažama, brzacima koji se ulivaju u okean i poznatom Rubi plažom iza koje se nalaze ogromni vodopadi.

 

 

Rubi plaža na Pacifiku

A, ako ste pomislili da su aktivnosti koje je Forks osmislio, kako bi naterao turiste da tu i potroše pare, previše za dobar ukus, iznenađenje sledi. Povodom nastavka Tvajlajt sage ”Mlad mesec”, čija se premijera očekuje 20. novembra, grad je organizovao mnoštvo događaja, praveći od filmske priče o ljubavi između lepog dobrog vampira i simpatične srednjoškolke legendu u koju svi počinju da veruju kao da se stvarno desila.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here