FINA kup: Srbija osvojila još jednu zlatnu medalju!

0

Lider: Dušan Mandić
 

Srbija je svetska velesila u vaterpolu! Čak i kad nije u najjačem sastavu, Srbija je sposobna da osvoji zlatnu medalju. Tako je bilo u finalu FINA kupa, gde je mladi sastav Dejana Savića (iz tima koji je osvojio EP igrali samo Mandić i Ranđelović) pobedio kompletan tim Mađarske sa izuzetkom Deneša Varge! Naši momci su tokom celog meča jurili prednost protivnika, 4:2, 6:4, 7:5, ali su imali nerava da izdrže sve napore i utakmicu uvedu u peterce.

 

Mađarska je imala i pomoć sudija, rival je tokom čitavog meča "vežba" igrau sa čovekom više u bazenu, ali je blistala srpska odbrana na čelu sa fantastičnim golmanom Partizana Stefanom Živojinovićem. Kad se u finišu činilo da je Mađarska blizu pobede, Dušan Mandić i Gavril Subotić su svojim golovima izjednačili na 7:7. U poslednjem napadu rival je imao igrača više, Živojinović je ponovo sjajno odbranio.

 

Prilikom izvođenja peteraca Živojinović je zaustavio udarac Dekera, dok je Hošnjanski pogodio prečku. Za srspki tim pogađali su Mandić, Subotić, Strahinja Rašović i Vasić. U regularnom delu meča golove za Srbiju dali su: Mandić, Obradović i Suboti po dva i Ubović jedan. Za Mađare strelci su bilI: Erdelji 3, Adam Deker 2, Batori i Hošnjanski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here