AP Photo/Ian Walton

Britanski bokser Tajson Fjuri i dalje je glavna tema bokserskog sveta – posle nokauta kojim je savladao Dilijana Vajta i odbranio titulu svetskog prvaka, izjavio je da će se povući iz aktivnog bavljenja boksom, ali mnogi nisu ubeđeni u istinitost te tvrdnje. Među skepticima i je i moćni svetski promoter Edi Hern, direktor „Mečrum boksinga“, agencije koja, između ostalih, zastupa i Fjurijevog sunarodnika Entonija Džošuu.

Tajson Fjuri je pred 94.000 gledalaca na londonskom „Vembliju“ pobedio Dilijana Vajta i ostao neporažen u 33 meča profesionalnom ringu – zabeležio je 32 pobede (23 KO) i jedan remi.

– Tajson je u stanju da uradi bilo šta, ali iskreno ne verujem da se povlači. Ako želi da se oprosti, neka ga, boks je težak sport. Zaradio je mnogo novca, osvojio je velike titule… Ako je zadovoljan postignutim, želim mu sreću. Ipak, imam osećaj da su najveće borbe tek pred njim, one koje će definisati njegovo nasleđe. Mnogo se govori o tome da je on najveći teškaš svoje generacije, ljudi ga porede sa Lenoksom Luisom, ali Fjuri ipak nema biografiju koja bi ga stavila u taj rang. Voleo bih da vidim Fjurija kako se na svom vrhuncu bori sa Džošuom ili Usikom – izjavio je Edi Hern.

Fjuri je aktuelni svetski WBC šampion i linealni prvak teške kategorije. Preostala tri „velika“ pojasa današnjice (WBA, IBF i WBO) drži Ukrajinac Aleksandar Usik i braniće ih u revanšu protiv Entonija Džošue. Teška kategorija nema nepirkosnovenog svetskog prvaka u 21. veku, a poslednji kojem je to pošlo za rukom bio je još Lenoks Luis.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here