Foto: MN Press

Crvena zvezda u četvrtak čeka Midtjiland u Ligi Evrope, a Danci su već u strahu od atmosfere na stadionu “Rajko Mitić”.

U tekstu na klupskom sajtu, gostovanje u Beogradu opisuju kao jednu od najozloglašenijih utakmica Evrope, ali i pored toga željno iščekuju da osete novo iskustvo.

“Dobrodošli u pakao”, reči su koje mogu da se pročitaju pre nego što se izađe na travu beogradske “Marakane”, što se odnosi na strastvenu navijačku kulturu kluba iz Beograda, pišu Danci.

Iskustvo iz Beograda, istina omladinske Lige šampiona pre skoro dve godine, ima fudbaler Midtjilanda Mads Hansen.

– To je bila verovatno najluđa utakmica koju sam igrao. Stadion je bio na krovu tržnog centra, bio je poseban, a na tribinama je bilo mnogo ljudi – rekao je Hadsen.

Meč u Beogradu je okarakterisao kao “divlje iskustvo”.

– Bilo je na stotine tvrdokornih navijača Crvene zvezde koji su pravili divlju atmosferu. Pevali su ceo meč, ali su na kraju bacali ključeve, upaljače, novčiće… Mogao si da osetiš da si im na putu.

Sada će atmosfera biti još uzavrelija na stadionu od preko 50.000 mesta, svestan je toga Hadsen.

– Moraš na to da se prioremiš. Inače ćeš doživeti šok kada kročiš na stadion. Fudbal jeste najvažniji, ali moraš da gledaš i spoljne faktore – dodao je.

Danci su opisivali istoriju Crvene zvezde, nazvavši ga “narodnim timom” i da ima neverovatnu popularnost i najveću bazu navijača u Srbiji.

Midtjiland se dotakao i Partizana, pišući da je to bio klub vrha sistema i da se i dan danas vode “ubitačni” sukobi “večitih” rivala.

Utakmica 4. kola Lige Evrope između Crvene zvezde i Midtjilanda zakazana je za četvrtak sa početkom u 21 sat.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here