Tanjug/AP
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen

Presednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da je trebalo slušati šta zemlje centralne Evrope govore o Rusiji i ranije preduzeti “odlučne akcije”.

– Mislim da je trebalo bolje da slušamo zemlje srednje Evrope. Imaju mnogo više iskustva sa susedstvom Rusije. Možda je trebalo nešto ranije da preduzmemo, kao što su predložile neke zemlje srednje Evrope. Danas možemo biti zahvalni i zadovoljni što imamo tako jaku Evropu, koja može dati tako snažan odgovor Rusiji – istakla je ona na konferenciji za novinare u Briselu na pitanje šta je EU naučila od Poljske u proteklih 20 godina.

Predsednica Evropske komisije je naglasila da je 20. godišnjica velikog proširenja EU bio odlučujući trenutak, a gledajući iz današnje perspektive, suštinski je promenila Evropu i učinila je jačom, prenosi poljska TV World.

– Građani su imali koristi od onoga što učešće u evropskoj zajednici donosi. Privreda se veoma snažno razvila. Unija je postala najveće jedinstveno tržište na svetu. Time je glas EU postao mnogo jači – zaključila je ona.

Evropska unija danas obeležava 20 godina od svog najvećeg kruga proširenja, kada se ovom bloku pridružilo 10 zemalja.

Državljani Kipra, Češke, Estonije, Mađarske, Litvanije, Letonije, Malte, Poljske, Slovačke i Slovenije 1. maja 2004. godine postali su građani EU.

8 COMMENTS

  1. Danas “imate snaznu evropu” ko je ovde lud, samo nastavite ovako, jos mali i bice svako sebi, EU???????

  2. Tih zadnjih 10 zemalja ce vam i doci glave ! Prestacete da postojite izgleda da ce vam Rusija dohakati bas radi tih zadnjih 10 zemalja !

  3. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

  4. Ti si dala 20 Milijarde Eura sama na svoju ruku ( koliko je tebi ostalo od toga ? ).Tamo si u Briselu a niko te nije birao niti si bila na birackoj listi ( to je ta zapadna demokratija ).Iz nemacke si pobegla u Brisel nakon sto je nestalo jedna milijarda. I ti pricas o cemu?Ako ima pravde u ovoj demokratiji u kojoj se ti nalazis, onda bi trebalo da te izvedu pred sud i sve Milijarde vratis

  5. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here