Fon Kramon: Do kraja godine međusobno priznanje Srbije i Kosova?

14
commons.wikimedia/Heinrich Böll Stiftung
Viola fon Kramon

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon očekuje da će dijalog Beograda i Prištine biti okončan na jesen.

Ona je dodala i da do kraja godine očekuje uspešan ishod tog procesa koji vidi kao međusobno priznanje.

Ona je na Tviteru napisala da je optimista po pitanju dijaloga dve strane, a u video poruci, koju je uz to okačila, navela je da je sledeći, a ujedno i najvažniji korak u dijalogu konferencija u Parizu, koju organizuje francuski predsednik Emanuel Makron.

“Nakon toga će očekivanja biti da konačno, nadamo se, vidimo sporazum o međusobnom priznanju tokom jeseni. Ovo je ono na čemu mi zaista moramo da insistiramo i radimo sa obe strane, kako bismo postigli ovaj uspešan ishod do kraja ove godine”, navela je Kramon.

Ona je na Tviteru istakla da se specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine MIroslav Lajčak susreo sa predstavnicima obe strane, kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu prošle nedelje.

“Sa EU ‘na mestu vozača’, uskoro ćemo moći da napredujemo. Sledeća faza biće, nadamo se, konferencija u Parizu”, napisala je fon Kramon na Tviteru.

14 COMMENTS

  1. СВЕ ЗЕМЉЕ СВЕТА ПРИЗНАЈУ СРБИЈУ ИЗУЗЕВ КОСОВА.
    ПОШТОВАНА ГОСПОЂО КРАМОН, ШТА ПОДРАЗУМЕВАТЕ ПОД ” У З А Ј А М Н О П Р И З Н А Њ Е ” ?

  2. Кад буде да буде! Али неће бити по швапским аршинима него по СРПСКИМ!!! Баш вам хвала на залагању за српску ствар. Било би вам паметније да одете на одмор у Кроацију и спасавате вашу ствар.

  3. Поштована г-ђо Крамон, да ли сте свесни шта причате, какво “узајамно признање”? Замислите када би од Баварске, Саксоније или Северне Рајне-Вестфалије тражили да пизнају Немачку, да би ето Немачка “узајамно” призналча њих!? Србија је де-факто и де-јуре призната држава и не треба јој никаво “узајамно” признање њене јужне покрајине!

  4. Viola von Kramon, možda ste previše uzeli albanske drogice kokaina i neznate šta pričate. Ako je tako treba i Nica da se odvoji od Francuske i da Francuska obavezno i moralno proglasi nezavisnom Državom što nica sama to i traži i da se međusobno priznaju!! Šta kažete na to sram vas bilo stidite se šta lupetate. Sao zato što vam nije Plan 1999 godine u opšte uspeo pa sada hoćete i po svaku cenu da bih vam se plan ispunio. E Viola taj tvoj prst pokaži ili tvom Čoveku ili tvom Švaleru. A srbinu ne pokazuj prst bićeš polomljena.

  5. Kakvo bre uzajamno priznanje g-KRAMON, dve drzave, kakva je drzava Kosovo, ljudi ga ne mogu poznati niti naci na kartama sveta. Srbija nikada nece priznati Kosovo ni pod kakvim uslovima.
    Srbija je suverena drzava clanica UJEDINJENIH NACIJA, prepoznatljiva u celom svetu. Sta je Kosovo.
    Banana drzava, leglo prostitucije, kokaina i drugih droga, pranje novca, nikada necete dobiti priznanje drzave od Srbije sto je i stav medjunarodne zajednice.

  6. Koliko pokrajina ima nemačka, neka da samostalnost i državnost u svojoj kući da i neka se veseli, nije evropska unija izmišljena da radi po tuđim,, leđima”i prekrojavanje granica gde im odgovara, mnogi su kroz istoriju,, slomili zube”od Srpskog zalogaja

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here