Kosovo online
Viola fon Kramon

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon poručila je da je duboko razočarana i zabrinuta zbog akcija kosovskih vlasti, koje imaju direktan i negativan uticaj na Srbe i ostale zajednice na Kosovu.

Fon Kramon je reagovala na kritike zamenika kosovskog premijera Besnika Bisljimija na račun specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka da je pristrasan, te navela da je Evropska unija “sama svoj gazda” i da ne treba niko da govori njenim čelnicima sa kim i kada mogu da se sastanu.

“Lajčak se nekoliko puta susreo sa svim učesnicima koji mogu da doprinesu normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Poseta predstavnika Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji iz Srbije je u skladu sa tim”, istakla je Fon Kramon u saopštenju koje je objavila na društvenoj mreži “X”.

Kako je navela, članovi Konventa nisu “glasnogovornici Vučića”, već nevladina organizacija koja podržava multietničke projekte i neumorno radi na integraciji unutar Kosova.

Kako je ukazala, Bisljimijeve izjave nisu samo lažne, već su opasne, jer stavljaju metu na pojedince i njihove organizacije.

“Ključno je da se očuva multietnički karakter Kosova. To je suština koja je umetnuta i u Ahtisarijev plan/Ustav Kosova, na osnovu čega je Zapad priznao Kosovo”, poručila je Fon Kramon.

Na njenu objavu reagovao je, u ironičnom tonu, nekadašnji specijlani izaslanik američkog predsednika Donalna Trampa za Balkan, Ričard Grenel.

“Kada je Viola fon Kramon zabrinuta za Kurtijevu vladu, onda je to zaista loše”, poručio je Grenel na mreži “X”.

5 COMMENTS

  1. Ma ne brini , bice sve u redu🙉, Licemerju kraja nema , ona ovom izjavom samo zeli vecu pakost da nanese. Pogledajte facu te zene???? Tu leka nema 😂😂😂😂😂, kada bog nagrdi, udavice se u svojoj pakosti.😂.

  2. Vuk mijenja dlaku ali ne i ćud.
    Dok ona objavi status, koji je blago naklonjen našem narodu, već smijera ili je napravila nekakvu smicalicu.

  3. Haha ha haaa! oni su svi zabrinuti,a Kurti
    radi šta hoće,ali sve po njihovom diktatu.
    A G.Vučić,dal ne razume ili neće da razume.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here