Francuska desnica osudila ukrajinske snage

0

Vojska Ukrajine udarila je na proruske snage na istoku i jugu zemlje (Foto: Arhiva)
 

Povodom nasilja u kojem su poginula 42 čoveka u petak u luci Odesa na jugu Ukrajine, zvaničnik Nacionalnog fronta, Emerik Šoprad je u saopštenju "osudio brutalnu politiku novih vlasti u Kijevu protiv naroda jugoistočne Ukrajine".

 

"Pozivamo Vladu Francuske da oštro osudi masovan zločin u Odesi gde su ekstremističke milicije ‘Desnog sektora’ namerno spalile građane koji su se sklonili u Dom sindikata, ne libeći se da tuku one koji su pokušali da pobegnu od vatre", piše u saopštenju.

 

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Mrtvi leže na ulicama

 

Šoprad je ocenio da, "ako Evropska unija brzo ništa ne uradi da bi zaustavila masakr nad ruski govorećim civilima Ukrajine, Rusija će neminovno biti primorana da preduzme humanitarnu operaciju da bi ih zaštila".

 

Šoprad je u izbornom okrugu Il d’Frans na čelu liste Nacionalnog fronta za evro-izbore 25. maja. Po policiji, 42 čoveka su u petak poginula u Odesi tokom sukoba pristalica jedinstvene Ukrajine i pro-ruskih separatista. Među njima
su i desetine pripadnika pro-ruskih snaga.

 

Po izveštaču AFP, nasilje je počelo kada je nekoliko stotina pro-ruskih aktivista napalo povorku pristalica proevropskih vlasti u Kijevu, a zatim se zabarikadiralo u Domu sindikata gde je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ubrzo izbio požar.

Ima izveštaja da su zgradu zapalile pristalica proevropskih vlasti u Kijevu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here