EPA-EFE/YOAN VALAT

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera izjavila je danas da je poruka srpskog tenisera Novaka Đokovića da je “Kosovo srce Srbije” “neprikladna, militantna i vrlo politička”, prenose francuski mediji.

Đoković je pre dva dana posle pobede u prvom kolu Rolan Garosa protiv Aleksandra Kovačevića iz SAD napisao na kameri poruku “Kosovo je srce Srbije, stop nasilju”.

Ameli Udea-Kastera je u emisiji “Telematin” na pitanje novinara rekla da to “nije prikladno” i da “ne sme da se to ponovi”.

– Kada se šalju poruke koje su odbrana ljudskih prava, poruke koje približavaju ljude oko univerzalnih vrednosti, možemo da izrazimo svoj stav. Jedan sportista je slobodan da ih upućuje. U ovom slučaju, radi se o militantnoj i vrlo političkoj poruci – navela je francuska ministarka sporta.

Ameli Udea-Kastera je navela da je rukovodstvo Rolan Garosa razgovaralo sa Đokovićem i njegovim timom dan pošto su organizatori turnira objavili zvanično saopštenje.

– Ovo ne sme da se ponovi. Postoji princip neutralnosti terena – izjavila je francuska ministarka sporta.

Đoković će večeras u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Mađara Martona Fučoviča.

11 COMMENTS

  1. Види
    Их како су јадни

    НОВАК ЈЕ ❤️СРБИЈЕ
    КАО ШТО ЈЕ И КОСОВО❤️СРБИЈЕ

    🇷🇸☦️🇷🇸

  2. Militantna poruka da je Kosovo naše? Razumem da je napisao da je Francuska srpska i da je to problem ali ovako 🤨

  3. Vi ste obicne budale Djokovic ne sme da brani svoje a vi mozeze da oduzomate deo teritotije jedne suverene zemlje Srbije.Sram vas bilo vi nekome govorite kako treba

  4. Gospodjo-ice Ameli Udea -Kastera sa postovanjem ali vi zaista nista ne znate o Istoriji Srbije i zato vas molim: vratite se u skolu i naucite sta je potrebno za predznanje, pa onda govorite. Kada mozete vi, takodje istim tonom, porucuje vam Srbija zemlja sa tradicijom i kulturom koju ne poznajete! Sram vas bilo!

  5. Sta je tu neprikladno. Radi se o ljudskim pravima Srba. Jedino je poveljom UN priznata Srbija priznata kao nezavisna i suverena drzava, a tzv. Kosovo to nije. A gaze se prava Srba na Kosovu i Metohiji od legitimne vecine koja je vlast osvojila sa 2-3% glasova. Koja je to legitimnost?

  6. Buahahahahahahahahahahahahahah Mišel iz pokreta otpora nije nikada ni postojala. Nacisti ušli u Francusku i prošetali se do Pariza i izgleda tamo zauvek ostali.

  7. Morate znati da je gospođa ipak samo ministarka sporta u Francuskoj. Kad su je postavljali učila je napamet samo poznate sportaše. Sad baš istoriju, demokratiju, pravo…. pa ne može sve. Pa to je naša “bratska” zemlja a prijateljska da ne pričamo. 😋

  8. А, прикладно је да се не поштује резолуција СБУН 1244 да је Косово део Србије, а чији је члан и Француска! На основу чега сте Ви признали Косово као лажну државу?
    Да није Косово, случајно, срце Француске?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here