EPA/Christian Bruna
Zoran Milanović

Britanski list “Gardijan” piše o hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću nakon što je kritikovao zapadne zemlje zbog snabdevanja Ukrajine teškim tenkovima i drugim oružjem i poručio da Krim “više nikada neće biti deo Ukrajine”.

Milanović je u razgovoru sa novinarima u Zagrebu rekao da je “protiv slanja bilo kakvog smrtonosnog oružja” u Kijev, utvrdivši da snabdevanje Ukrajine oružjem samo “produžuje rat”.

Zapadna vojna podrška Ukrajini “duboko je nemoralna jer nema rešenja (za rat)”, rekao je, dodajući da bi dolazak nemačkih tenkova u Ukrajinu samo poslužio za približavanje Rusije Kini.

Govoreći o Krimu, crnomorskom poluostrvu koji je Rusija zauzela i pripojila 2014, rekao je: “Jasno je da Krim više nikada neće biti deo Ukrajine”.

Milanović je zauzeo stav protiv EU otkako je prvobitno izabran 2019. kao levičarski liberalni kandidat, a svoju je politiku uskladio sa politikom mađarskog premijera Viktora Orbana i secesionističkog čelnika bosanskih Srba Milorada Dodika, piše “Gardijan”.

Iako je predsednička funkcija u Hrvatskoj uglavnom ceremonijalna, Milanović je formalno vrhovni zapovednik oružanih snaga.

Poslednjih meseci otvoreno se protivio pristupanju Finske i Švedske NATO-u, kao i obuci ukrajinskih trupa u Hrvatskoj u sklopu pomoći EU toj ugroženoj zemlji, podseća “Gardijan”.

4 COMMENTS

  1. Ma ne boli Gardijan to što se Milanovic suprotstavlja slanju oružja u ratno područje (potpuno etički ispravno), ni to što neće da se obučavaju ukrajinski vojnici (neće produblajavnje sukoba sa RF), ni to što je Krim ruski (realno gledano), već što je Kosovo oteto Srbiji (APSOLUTNA ISTINA) – samo to neće da kažu, jer to dokazuje da su sve ove decenije obični antisrpski propagantisti !!!

  2. Ту је и Радев, и Вучић… Формира се све више разумних политичара и реалних независних политика у поробљеној вазалској Јевропи.

  3. Zapad boli istina koju govore Orban,Milanovic,Zeman,Vucic,Dodig i cela patriotska Srbija i RS.Neka dokazu da nije to istina.Uplelo se pile u kucine. Deeeecooo nece moci nece proci to zapadni okupatori znaju zato im smetaju izjave ljudi koji misle svojom glavom i govore istinu koja skodi njihovoj lazi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here