Gašić: Doći će nam svi saveznici Jugoslavije

0

Želimo da pokažemo kako smo modernizovali vojsku: Bratislav Gašić
 

"Svi rodovi Vojske Srbije biće prikazani tog dana. Želimo da pokažemo šta je to vojska Srbije proteklih dve i po godine učinila na modernizaciji i obuci. Šta je to što predstavlja serijsku proizvodnju, šta to plasiramo na treće tržište", kazao je Gašić
gostujući na RTS-u.

 

Gašić je kazao da će na paradu biti pozvani svi saveznici srpske, odnosno jugoslovenske vojske u Prvom i Drugom svetskom ratu, i dodao da će "sve zastave koje su oslobodile Beograd biti prisutne kako bi se odala počast svima koji su tada izgubili život".

 

On je upitan o približavanju Srbije i NATO-a kazao da je Srbija svojim dokumdntima odabrala da bude nezavisna država, a da prema ugovorima aktivno učestvuje u svim akcijama Partnerstva za mir s NATO-om.

 

Gašić je kazao da to ne znači da Srbija ide ka članstvu u Severno-atlantskom paktu, već da to znači da Srbija poštuje svoje partnere.

 

Govoreći o stanju u Tekiji, pogođenoj nedavnim poplavama, Gašić je kazao da je cilj bio da vojska do kraja nedelje pomogne u raščišćavanju dvorišta i kuće, a da sada u poplavljenim područjima razna druga preduzeća preuzimaju sanaciju i rade svoj posao i da se taj plan ostvaruje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here