Youtube/RTV Krusevac
Bratislav Gašić

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je danas u Skupštini Srbije da opozicija traži njegovu smenu, jer želi da kadrira u Vladi Srbije i jer im je, kako je rekao, smetnja pošto u poslednjih osam meseci koliko je na čelu tog ministarstva nema afera u MUP-u.

– Rekli ste da sam ne lično odgovoran, nego zato što sam ministar. I ja hoću da zaštitim sve policajce i pripadnike MUP-a. Lepo kažite da želite moju smenu, jer više nemate insajdere u MUP-u i nema ko da nam pravi afere u MUP-u, jer nema afera već osam meseci. Kakve veze sa pucnjavama imam ja ili tek šef BIA Aleksandar Vulin. Recite istinu – da hoćete da kadrirate u Vladi Srbije – rekao je Gašić odgovarajući na kritike opozicije.

Dodao je da oseća odgovornost kao otac troje dece, deda četiri unuka i član društva, ali da, kako je rekao, tu odgovornost deli celo društvo.

– Mislim da ne treba da se međusobno optužujemo, već da se se ujedinimo. MUP je učinio sve da ta deca budu bezbedna – poručio je Gašić.

On je istakao i da je počinilac u OŠ “Vladislav Ribnikar” uhapšen posle dva miniuta, a da ga je obučio otac i da istraga ispituje odgovornost ko ga je pustio u streljanu i koliko puta je bio u njoj.

Rekao je da niko ne štiti ubicu iz Mladenovca, ali da nije moglo ništa da se uradi, jer je bio maloletan kada je počinio ranije prekršaje, a da su oružje pronašli kod njegovog dede i ujaka u Kragujevcu.

Naveo je da svi odgovorni u vladi svake večeri dobijaju novi izveštaj o količini predatog oružja.

“Do jutros u osam sati, predato je 28.407 komada oružja, 1.456.830 komada municije i 6.988 komada minsko-eksplozivnih sredstava. U ovom trenutku u Smederevu samo jedan čovek je predao tri automatske puške sa 19 okvira municije, 1260 metaka, jedan neotvoren sanduk sa municijom, 38 bombi i jednom protivtenkovskom minom”, naveo je Gašić.

Pozvao je građane da iskoriste ovaj trenutak i nekažnjeno predaju nelegalno oružje.

– Posle toga, promenićemo zakon i to će biti jedno od težih krivičnih dela. Zato predajte oružje dok možete – rekao je Gašić.

On je dodao da je samo dan posle tragedije u Ribnikaru bilo 257 lažnih dojava o postavljenim bombama ili drugim problematičnim situacijama i da to opterećuje rad policije.

3 COMMENTS

  1. Ovo je sasvim dovoljno da ministar policije podnese ostavku: “Do jutros u osam sati, predato je 28.407 komada oružja, 1.456.830 komada municije i 6.988 komada minsko-eksplozivnih sredstava. U ovom trenutku u Smederevu samo jedan čovek je predao tri automatske puške sa 19 okvira municije, 1260 metaka, jedan neotvoren sanduk sa municijom, 38 bombi i jednom protivtenkovskom minom”
    Kako je uopšte moguće da se naoruža armija od skoro 30 hiljada ljudi a da policiaj nema pojma o tome?

  2. Pa gde je ta policija u skolskim dvoristima moze li neko da obidje os Moilicevic na medakovicu 3 pa da vidi gomilu narkomana kako u tri ujutru igraju basket

  3. Sve je to stvar kućnog odgoja i mentalnog sklopa pojedinca.
    Cijela Amerika je naoruzana, pa niko ne trazi smijene u policiji.
    Svako mijesec po neki psihopata ubija civile u svijetu, opet niko ne trazi smijenu vlasti.
    Psihopata je bilo i bice, to nema veze ni sa policajcima niti sa politikom.To sto mi ne zelimo prihvatiti da je neko psihopata je pokazatelj nezrelosti drustva.
    Jedino u Srbiji mediji mogu da biraju vlast, daju strucna misljenja umijesto doktora, bave se detektivskim poslovima i objavljuju istrazne radnje bez dozvole policije, iznose misljenja, predlazu presude…
    Bez stida i srama traze dijecu koja su bila svjedoci jedne tragedije, koja su istraumirana i od istih uzimaju izjave.
    Sve za malo popularnosti i gledanosti.
    Nema empatije uopste.Dno dna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here