Printscreen/TV Happy
Milomir Marić

Voditelj i publicista koji je stekao reputaciju beskompromisnog i pomalo kontroverznog autora, Milomir Marić, iza sebe ima nekoliko knjiga među kojima je najpoznatija “Deca komunizma”. Posle nje mu je bio “prišiven” epitet saradnika tajnih službi, što on kroz svoju karijeru – nikad nije demantovao.

Gostujući u jednoj emisiji, pa otvorivši dušu i na tu temu, Marić je izjavio:

– Sin jednog našeg diplomate koji je bio disident i u zatvoru, inače je arhitekta, a koji se oženio sestrom Mire Marković, vratio se u našu zemlju iz Amerike. Dao je izjavu nekim novinama da je neki institut UDBE napisao tu knjigu i da su našli nekog dečka da ga slikaju. To je najveći kompliment koji mi je neko dao. Na veliku žalost, morao sam sve to sam.

Tu se nije i zaustavljao.

“Bio sam ubica sa dečijim licem!”

– Gde me nisu puštali na vrata, morao sam da ulazim kroz prozor. Kao mladić sam bio ubica sa dečijim licem. Mene su zvali enciklopedija “Britanika”, jer tada nije bilo “Google-a”. Sve sam pamtio – naglasio je u emisiji “Život kao takav” koja se prikazuje na televiziji “Informer”, a tokom koje se dotakao i toga što se devedesetih šuškalo da je imao ozbiljnih problema sa sada pokojnim Željkom Ražnatovićem Arkanom.

– Kristijan Amanpur sa CNN-a je napravila film o Arkanu. Tada je Holbruk tražio Miloševiću da mu izruči Arkana. Sa njim sam imao velike sukobe. Negde sam bio dao izjavu – sad kada ga svi hvale, ja ću da ga kritikujem. Kada mu bude teško, ja ću ga braniti – kazao je, pa onda dodao:

– Napravi ona film sat vremena o Arkanu kao najvećem zlikovcu na svetu. Zove mene Arkan i kaže da sam rekao da ću da ga branim kad mu bude teško. Tada smo u Međunarodnom pres centru na konferenciji za štampu sedeli jedan pored drugog i ja ga branim od Kristijan Amanpur – prisetio se tokom gostovanja koje će biti prikazano 3. marta na pomenutoj televiziji.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here