Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gde ćete postaviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, živite u velikoj zabludi. Mesto za jelku po feng šuiju je od izuzetne važnosti jer direktno utiče na prazničnu harmoniju u domu.

Trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom “vatre” prema feng šui pravilima, a najbolje mesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji levi ugao vaše kuće. Ovaj prostor se smatra “površinom bogatstva”, a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni.

Ukoliko se novogodišnja jelka nalazi na ovom mestu privući će bogatstvo i prosperitet u vaš dom. Dobra mesta za novogodišnje jelke su i generalno svi uglovi vašeg doma ili centralni deo kuće, gde će se privući energija tokom ove užurbane sezone.

U slučaju da ste jelku postavili na sever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne boje. Ako je jelka na zapadu ili severozapadu, okitite je u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a nikako crvenim. U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bela i srebrna boja ne preporučuju.

Zajednički napori

Kako bi doprineli kvalitetnijoj povezanosti cele porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju.

Prostori na koje se jelka ne postavlja

– U hodniku ili sobi gde može blokirati prolaz
– U području gde će ometati protok energije
– Previše blizu izvora toplote ili kamina

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here