pixabay.com
Foto: Ilustracija

Glavni državni tužilac Dražen Jelinić uputio je danas hrvatskoj Vladi zahtev za razrešenje sa dužnosti koju je obavljao od 24. aprila 2018., zbog članstva u masonskoj loži.

On je u saopštenju medijima naveo da je od prvog dana dužnost obavljao “sa ponosom, predano, profesionalno i pošteno, rukovodeći se u svom radu isključivo Ustavom i zakonima Republike Hrvatske, čuvajući nezavisnost državnog tužilaštva, prenosi Hina.

Govoreći o članstvu u masonskoj loži, on je ponovio da ono ni na koji način nije uticalo na obavljanje dužnosti, ali da je to opteretilo dalje obavljanje posla Glavnog državnog tužioca te da je ono postalo nemoguće.

“istovremeno, u želji da se ovo opterećenje ne prenese na celo državno tužilaštvo, procenio sam da je u nastalim okolnostima davanje ostavke na mesto lidera cele državnotužilačke organizacije jedino moralno i odgovorno rešenje. Zato sam danas Vladi uputio zahtev za razrešenje sa dužnosti”, rekao je Jelenić.

O Jelenićevoj ostavci počelo je da se govori nakon što je u utorak potvrdio da je slobodni zidar i da je lekar i vođa jedne od masonskih loža Nikica Gabrić pokušao da utiče na tok predistrage protiv troje novinara nedeljnika “7Dnevno” koji su navodno ucenjivali lekara tražeći od njega 200.000 kuna kako ne bi objavili fotografije ceremonije masonske lože kojoj pripada.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime