ATAimages

U Sava centru održana je svečana premijera filma „Vojna akademija 5“, a i ovaj nastavak popularne serije, kao i prethodni, realizovan je uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Premijeru filma pratio je sinoć i specijalni program koji su za sve posetioce priredili pripadnici Vojske Srbije na platou Sava centra, pa su ljubitelji serijala „Vojna akademija“ mogli da vide izložena borbena vozila i naše „specijalce“, a zvezde 5. nastavka “Vojne akademije” na crveni tepih stigle su vozilima Vojske Srbije.

Reditelj Dejan Zečević istakao je da se ekipa koja radi na tom projektu trudi da u svaki nastavak uloži još više kreativne energije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Zaista se trudimo da ne snimimo i predstavimo publici “isto to, samo malo drugačije”, tako da smo se ovog puta potrudili da donesemo nove zanimljive priče, da sudbine naših junaka ulaze u neke nove životne faze, da uvodimo nove junake i da sarađujemo sa Vojskom, kao i do sada, uvek na vrhunskom profesionalnom nivou i da svaki put sa novim filmom, novom sezonom, predstavimo nešto novo kada je reč o Vojsci i širokoj publici, naglasio je reditelj Zečević.

Ovoga puta, kako je istakao, bitan akcenat u seriji, ali i u filmu, bila je Specijalna brigada Vojske Srbije.

Ona je vrlo uzbudljiva i za običnog gledaoca, tako da smo naišli na punu podršku Vojske na ovom serijalu, koristili smo helikoptersku jedinicu, batajnički aerodrom, kapacitete Vojne akademije i Specijalne brigade, na naše veliko zadovoljstvo, istakao je Zečević, dodajući da se nada da će isto tako zadovoljstvo biti i kod publike i da će svi uživati.

 

Glumica Dragana Dabović, simpatije publike u prethodnim serijalima pobrala je tumačeći ulogu Ines Šašvari, a i ovoga puta deo je glumačke postave.

„Izuzetno sam zadovoljna i pre ovog serijala nisam imala pravu svest koliko su Ministarstvo odbrane i Vojska važni za jednu zemlju i taj neki osećaj sigurnosti koji nam pružaju – to je stub svake države, istakla je mlada glumica osvrnuvši se na dosadašnju saradnju.“

Otkrivajući detalje koje gledaoce očekuju u “Vojnoj akademiji 5”, Dabović je istakla da smatra da je uzbudljiviji od prethodnih jer, kao da ima tri isprepletane ljubavne priče, a od prethodnih delova je bogatiji jer ima više zapleta.

Glumac Slaven Došlo u prethodnom nastavku postao je pojačanje mladoj glumačkoj ekipi serijala, a o saradnji sa Ministarstvom odbrane tokom snimanja Slaven je istakao da je sve išlo veoma glatko.

– Čini mi se da je to već dobro uigran tim, ovo je već peti nastavak i nema tu mnogo trzavica, isto kao i u Vojsci – rekao je Došlo.

Peti nastavak popularnog serijala predstaviće avanture poznatih junaka koji prolaze kroz razne profesionalne i životne izazove, spremajući se za prijem u Specijalnu brigadu Vojske Srbije.

Ministarstvo odbrane je i u snimanju 5. nastavka, kao i od prvih kadrova popularnog serijala, pružilo veliku podršku, a film je snimljen u produkciji kuće Nira Pro. Režiju potpisuje Dejan Zečević, scenaristi su Željko Hubač i Zorica Cvijetić, kostimograf je Lana Pavlović, scenograf Aleksandar Cvijanović, a montažer Aleksandar Popović.

Posle beogradske, slede premijere u Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu i film stiže u bioskope širom zemlje i regiona, a serija će kao i do sada biti prikazana na RTS-u.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime