EPA/Đorđe Savić

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić izjavio je danas, na godišnjicu napada na dvojicu mladih Srba, da nema odustajanja ni od života, ni od opstanka srpskog naroda na prostorima Kosova i Metohije.

Prošle godine, na Badnji dan, Albanac Azem Kurtaj, pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga pucao je i ranio Stefana Stojanovića (11) i Milana Stojanovića (21), koji su nosili badnjak.

Gradonačelnik Jevtić je, tokom seče badnjaka u Štrpcu, poželeo okupljenima srećno Badnje jutro i Badnji dan i rekao da su svi danas došli po badnjak sa željom da pošalju poruku.

“Poruka je da je život pobedio i na ovaj veliki praznik, bez obzira na ono što nam se dogodilo, pre svega ono što se dogodilo Stefanu i Milošu i njihovim porodicama prošle godine, ono što je na sve nas ostavilo veliki trag. Mi smo odlučni u nameri da ovde ostanemo i da živimo u miru. Želimo da budemo svoji na svome i da živimo u miru sa svima”, istakao je Jevtić.

Gradonačelnik Štrpca rekao je da sada ima više razloga za slavlje i da su loša vremena iza nas.

“Sa druge strane, slavićemo i činjenicu da je prva beba koja je rođena ove godine upravo iz naše opštine, upravo iz Gotovuše. Dakle, prva beba koja je rođena na prostoru Kosova i Metohije je beba koja je rođena u porodici Jovanović iz sela Gotovuše i mislim da to nije slučajno. Obzirom na sve ono što nam se dešavalo i prošle godine i godinama unazad, ovu godinu započinjemo na jedan lepši način i ja želim da verujem da će tako biti i tokom cele ove godine i narednih godina”, izjavio je Jevtić.

Seči badnjaka prisustvovao je i Miloš Stojanović, koji je imao poruku za okupljene.

“I pored toga što se dogodilo prošle godine, evo opet i ja i Stefan smo došli po badnjak. Ipak je ovo naš najradosniji praznik i mi ćemo ga da proslavimo kako dolikuje”, rekao je Stojanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here