AP Photo/Jeff Chiu

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su izgubili prvu utakmicu prve runde plej ofa NBA lige protiv Golden Stejt Voriorsa sa 123:107, a njihovi protivnici su utakmicu počeli bez najboljeg igrača – Stefa Karija. 

Srpski centar je odigrao dobru partiju, i sa 25 poena, 10 skokova i 6 asistencija bio najbolji u svom timu, a Golden Stejt je do pobede vodio Džordan Pul, koji je sa 30 poena bio nerešiva enigma za odbranu Nagetsa.

Jokić je na terenu proveo 35 minuta, a za to vreme je šutirao 12-24 iz igre (0-4 za tri poena), i 1-2 sa linije slobodnih bacanja.

Trener Golden Stejta Stiv Ker imao je na početku utakmice dilemu da li da u startnu postavu vrati rekonvalescenta Karija, ili da Pulu omogući da kao starter počne svoju prvu utakmicu u plej ofu, i odluka da to bude Džordan mu se isplatila.

Klej Tompson je odigrao prvu plej of utakmicu posle gotovo tri godine, i bio je dobar, sa 19 poena, od čega pet trojki. Kombinacija dalekometnih Pula, Tompsona i naravno Karija bila je prejaka za samo u prvih 20 minuta utakmice dostojnu odbranu Nagetsa.

Jokiću, na drugoj strani, život u napadu su zagorčali Drejmond Grin i Kevon Luni, pa je na startu ove serije bio slabiji nego što smo navikli u toku sezone.

– Imaju oružje. Mislim da sam promašio nekoliko lakih šuteva, ali mislim da su me branili mnogo dobro. Moram da budem bolji. Moram da ubacujem polaganja i lake šuteve – rekao je Jokić posle utakmice.

Nikola će imati šansu da ubacuje lake koševe već u ponedeljak, kad se igra druga utakmica.

Stef Kari se pojavio u utakmici kao rezerva, i za 21 minut na terenu ubacio je 16 poena, pošto nije igrao tačno mesec dana zbog istegnuća ligamenta u stopalu. Promašio je prvih pet šuteva, ali onda je ubacio polaganje preko Erona Gordona, a onda ubacio i trojku, koja je na minut i 14 sekundi pre poluvremena donela prvo dvocifreno vođstvo Golden Stejtu i “prezubila” u korist tima iz Kalifornije.

Rezervni centar Nagetsa Demarkus Kazins je izbačen sa utakmice posle dve uzastopne tehničke greške, na 10 i po minuta do kraja utakmice.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here