GOLMAN SA RUKAMA U DžEPOVIMA

0

Nikola Rokvić (29) rođen je i odrastao u Beogradu uz oca, poznatog pevača Marinka, majku Slavicu i dve godine mlađeg brata Marka. Odmalena je pokazivao muzički talenta, ali nije maštao da postane pevač:
– Kao klinac stideo sam se zbog toga što mi je tata pevač narodne muzike. Posebno dok sam bio u osnovnoj školi, jer se tada slušala neka druga muzika na žurkama. Odbijao sam da idem na časove muzičkog pod izgovorom da meni to ne treba i da ja neću da budem pevač. Kada sam imao sedam godina, a Marko pet, tata je pokušao da nam utrpa harmoniku u ruke i doveo nam je i profesora da nas nauči da sviramo. Joj, koje su to muke bile, i naše i njegove – priseća se Nikola, koji je tada naučio note i ponešto da odsviramo.
– U početku sam imao otpor da učim stare srpske pesme i sevdalinke, ali u petom osnovne tražio sam od tate da me nauči pesmu "Jutros mi je ruža procvetala". Inače, naš komšija na Novom Beogradu bio je Mitar Mrkela, proslavljeni fudbaler Crvene zvezde i tako ja kao klinac rešim da budem golman. Moj otac pozove Mitra i zamoli ga da me ubaci na neki trening pionira, čisto da vide imam li talenta. Odem ja na stadion, postave me na gol i ja primim sedam-osam golova. I danas kad sretnem Mrkelu, on mi kaže: "Dobro je što si počeo da pevaš, jer kad sam te odveo na trening, branio si sa rukama u džepovima." Tako sam ja bio veoma neuspešan golman u Zvezdi, ali samo jedan dan.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here