Goranci popustili: JUG otišao u arhivu

0

Bilo je ili da preimenujemo stranku ili da ne izađemo na izbore: Adem Hodža
 

Politički lider Adem Hodža kaže za "Vesti" da je CIK registrovao političku partiju Goranaca pod novim imenom i to na zahtev rukovodstva ove partije.

 

– Na to smo pristali iz jednog razloga jer su izbori već raspisani. Pred nama se našla odluka ili da prihvatimo ovu opciju ili da se suočimo sa time da najverovatnije nećemo moći na izbore. Nismo želeli ni sebi ni drugima da pravimo probleme. Naravno da niko od ljudi koji su stavili potpis na listu nije zadovoljan, na čelu sa mnom, ali nismo imali alternativu – kaže za "Vesti" Adem Hodža.

 

Adem Hodža: Odbili su nas zbog Jugoslavije

Ranije je direktorka CIK-a Valjdete Daka izjavila da partija pod skraćenicom JUG nije registrovana jer "isuviše asocira na bivšu Jugoslaviju", da bi nakon toga Komisija za žalbe CIK-a rekla da je sa nazivom te partije, kao i sa skraćenicom sve u redu. To očigledno nije bilo dovoljno CIK-u.

Inače, Goranci će jedinstveno nastupiti na predstojećim izborima 8. juna. Kako za "Vesti" objašnjava Adem Hodža, JGP će izaći zajedno na izbore sa Građanskom inicijativom Gora, čiji je lider Murselj Halili. Nosilac te izborne liste biće Hodža, i nadaju se da će svojim programom i nastupom uspešno animirati biračko telo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here