Tanjug
Zoran Radojičić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da o dočeku Nove godine u gradu epidemiolozi moraju reći poslednju reč. 

Omikron u Srbiji još nije registrovan, ali ako smo išta naučili iz epidemije, to je da nas neće mimoići. Novogodišnji dočeci se, međutim, uveliko pripremaju. Na snazi je odluka Kriznog štaba o zabrani javnog okupljanja na celoj teritoriji Republike Srbije na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru više od 500 ljudi. S tim što rastojanje između prisutnih mora biti najmanje dva metra.

Naglasio je da Krizni štab treba da kaže poslednju reč da li se dočekuje Nova godina i pod kojim uslovima.

– U ovom delu Evrope je u padu broj zaraženih. Pandemija ima svoju dinamiku i mora se pratiti taj ritam i prema tome se moramo ponašati. Epidemiolozi su veći stručnjaci od nas i sigurno će reći preciznije. Ne možemo imati ekstremnu situaciju da dve godine budemo izolovani, moraju se tražiti trenuci kada će se živeti normalnije koliko je to moguće – naveo je Radojičić.

Prema njegovim rečima, razume zabrinutost epidemiologa, ali smatra da naši epidemiolozi nisu ta opcija da se u svakoj fazi bude izolovano, moraju se pratiti grafikonki.

– Beograd je spreman za svaki scenario, ukoliko se dozvoli koncert, ako treba kontrolisaćemo pravila koja se budu postavila – istakao je gradonačelnik.

Međutim, kako naglašava njemu se čini da u ovoj fazi pandemije ima smisla organizovati doček na ovaj način, i da je obezbeđeno 50.000 maski.

– Epidemiolozi moraju reći poslednju reč. Beograd je spreman za svaku opciju i svojom logistikom možemo podržati svaku opciju – podvukao je Radojičić.

Govoreći o usvojenom Budžetu grada, kaže da je ponosan na njega da je veliki i da može da se analizira iz više pravaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here