Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je za predsednika Kine Si Đinpinga svečani doček ispred Palate “Srbija”, uz 10 počasnih plotuna, intoniranje himne i smotru počasne garde

Vučić je posle susreta sa Sijem izjavio da je sa kineskim predsednikom razgovarao o saradnji u skoro svim oblastima i da je zahvalan na prilici da Srbija uči na kineskom iskustvu.

– Beskrajno sam zahvalan na prilici da naučimo mnogo toga i na poštovanju koje pokazujete prema jednoj maloj zemlji, a mi ćemo umeti da to uzvratimo – rekao je Vučić posle sastanka sa kineskim predsednikom koji je u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Vučić je naveo da se očekuje napredak u saradnji dve zemlje koja bi trebalo da bude podignuta na nivo “zajedničke budućnosti”.

Srbija će, kao je istakao, o svim važnim političkim pitanjima imati podršku Kine.

– Kina u smislu poštovanja međunarodnog prava, Povelje UN, ima našu podršku. Zahvalan sam Siju što je saslušao naše molbe i što je na svaku odgovorio – rekao je Vučić.

Sa kinsekim predsednikom je, kako je naveo, razgovarao o slobodnoj trgovini, poljoprivredi, industriji, veštačkoj inteligenciji, saradnji u vojnom bezbednosnom sektoru, kulturi, zdravstvu, avio-linijama, EXPO 2027.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here