Twitter.com/s_ljiljana
Požar u Vinči

Gradski štab za vanredne situacije u Beogradu izdao je naredbu Sekretarijatu za zaštitu životne sredine i Gradskom zavodu, povodom ublažavanja posledica uzrokovanih požarom na deponiji Vinča.

Usvojeni dokument vam prenosimo u celosti:

Na osnovu 48. sednice Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda, održane dana 14.08.2021. godine, na temu ublažavanja posledica uzrokovanih požarom na deponiji „Vinča“, a u skladu sa čl. 29. stav 1. tačka 10. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“, broj 87/2018), doneta je NAREDBA:

1. Sekretarijatu za zaštitu životne sredne i Gradskom zavodu za javno zdravlje, Beograd i Beo Čista Energija d.o.o. Beograd da, zbog požara koji je izbio na deponiji „Vinča“, vrše kontinuirano praćenje i dostavljanje izveštaja o kvalitetu vazduha na teritoriji grada Beograda Gradskom štabu za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda, koje je takođe potrebno objavljivati i javno. Izveštavanje je potrebno vršiti sledećom dinamikom:

– Beo Čista Energija d.o.o. Beograd – Dnevni izveštaj o stanju požara na nesanitarnoj deponiji „Vinča“ i preduzetim dnevnim aktivnosti preduzeća, i to dva puta u toku dana (ujutru i popodne);

– Gradski zavod za javno zdravlje, Beograd – Dnevni izveštaj o stanju zagađenosti vazduha, koje je uzrokovano izbijanjem požara na deponiji „Vinča“, i to dva puta u toku dana (ujutru – za prethodnu noć i dnevni za tekući dan);

– Sekretarijat za zaštitu životne sredine – Dnevni izveštaj o izveštavanju Gradskog zavoda za javno zdravlje i Beo Čista Energija d.o.o. Beograd.Izveštaje prema naloženoj dinamici dostavljati Gradskom štabu za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda na imejl adresu: gradskistabbgd@mup.gov.rs.

Sve neophodne radnje i aktivnosti u skladu sa ovom naredbom, a u cilju zaštite bezbednosti, života i zdravlja ljudi realizovati u periodu dok traje požar na deponji „Vinča“.

Takođe, ukoliko se dogode novi vanredni događaji na deponiji „Vinča“, neophodno u što kraćem roku je dostavljati dodatne Izveštaje Gradskom štabu za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda.

Načelnik Štaba: Milan Vasović

Član Štaba: Darko Glavaš

Zamenik komandanta: Goran Vesić.

Dostaviti:

1. Kabinetu Gradonačelnika grada Beograda,

2. Načelniku gradske uprave,

3. Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija,  komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima,

4. Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sektor za vanredne situacije, Uprava za vanredne situacije u Beogradu,

5. Sekretarijatu za zaštitu životne sredine,

6. Gradskom zavodu za javno zdravlje, Beograd,

7. Beo Čista Energija d.o.o. Beograd,

8. Pisarnici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here