Gran pri: Nemice ubedljive protiv bledih Srpkinja

0

 

U prvom setu su se Srpkinje vratile posle minusa od osam poena (11:19), učinile su neizvesnom završnicu seta (21:23), ali nisu uspele više od toga – 21:25.

 

I drugi set je Srbija počela slabo, ali je uspela da se vrati (od 8:12 do 12:12), a prvi put na meču je povela u završnici tog dela igre – 19:18 (potom je bilo i 20:18). Do kraja je viđena rezultatska klackalica, naše odbojkašice su imale pet set lopti, ali su Nemice iskoristile prvu za 30:28 i povele su sa 2:0 u setovima. 

 

Već posle prvog poena u trećem setu, koji su dobile Nemice, selektor naše reprezentacije Zoran Terzić je zatražio tajm-aut. U ovom setu je bilo neizvesno do sredine. Tada su Nemice napravile seriju od 6:0 (od 14:15 do 20:15) i potom su bez problema privele meč kraju – 25:18. Tako su se revanširale za poraz od prošle nedelje u Grupi B u južnokorejskom Hvaseongu (0:3).

 

Srpkinje se sutra sastaju sa Turskom od 18 časova, a u trećem, poslednjem kolu Grupe E igraće protiv Dominikanske Republike, u nedelju od 15 časova.

 

Sledećeg vikenda će naš nacionalni tim igrati u Grupi I, u Makauu, protiv Kine, Japana i Južne Koreje.

 

Posle tri vikenda I divizije Gran prija i ukupno devet turnira (svakog vikenda po tri sa četiri učesnika), četiri najbolje reprezentacije sa jedinstvene tabele od 12 nacionalnih timova će se plasirati na završni turnir koji će biti održan od 20. do 24. avgusta u Tokiju. Tu će se naći i domaćin Japan i pobednik finalnog turnira II divizije.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here