Gran pri: Srpkinje bolje od Kineskinja!

0

 Brankica Mihajlović
 

Do same zavšnice prvog seta je Srbija imala prednost od dva poena, ali su  Kineskinje preuzele vođstvo kod 19:20. Poenom Mihajlovićeve Srbija je vratila rezultat na svoju vodenicu, da bi ubrzo blokom Krsmanović i Malagurski stigle do dve set lopte (24:22). Posle loše sudijske odluke Kina je stigla do izjednačenja (24:24), potom su zabeležile as poen nad Nikolićevom, a onda su blokom zatvorile Mihajlovićevu i rešile set u svoju korist – 24:26.

 

U drugom setu je viđena manje – više slična igra našeg tima, koji je u serijama pravio poene. Protivnice su vodile do same završnice, a onda je Srbija preko Sanje Malagurski, na servis Maje Ognjenović, stigla do plus dva (23:21). Mlada Ting Žu je vezala dva poena iz "zone 4" za izjednačenje (23:23), posle čega je selektor Terzić zatražio tajm aut. Žu je Kini donela set loptu, a onda je Juan pogrešila servis za novo izjednačenje (24:24). Sanja Malagurski je blokom donela prvu set loptu Srbiji u ovom setu, ali Žu je izjednačila (25:25). Mihajlovićeva je preko dvojnog bloka poentirala za novu set loptu, ali Žu nije tada dozvolila radost. Do treće set lopte je Srbija stigla preko Malagurski i ovog puta je Žu pogrešila – 28:26.

 

Otvorile je Srbija treći set sa 4:1, imala prednost od 16:13 na drugom tehničkom tajm autu, a zatim i 20:17 kada je Kina vezala šest poena za vođstvo 23:20. Ognjenovićeva je “kuvanjem” prekinula seriju protivnika, ali to nije sprečilo Kinu da već u sledećim akcijama reše set – 25:21.

 

Četvrti set je pripao Srbiji posle konstantne prednosti našeg tima. Devojke su bile na visini zadatka, manje su grešile i stabilizovale su prijem, što je donelo pregršt dobrih akcija – 25:20.

 

U taj brejku je Srbija vodila sa 5:2, ali je domaćin uz dobar servis, koji je poremetio prijem izabranica Zorana Terzića, na promenu strana otišao vođstvom 8:7. Viđena je neizvesna završnica, Kineskinje su vodile četiri poena razlike, Srpkinje su se vratile, ali je prvu meč loptu imao domaćin (14:13). Nije je iskoristio, kao ni drugu, a zatim je Ognjenovićeva skuvala za meč loptu koju je odmah iskoristila Mihajlovićeva za 17:15.

 

 

Srbija će sutra u trećem kolu igrati protiv Južne Koreje od 7 časova, a posle današnjeg raspleta drugog kola Grupe H u Kalinjingradu biće poznato koliko su velike šanse našeg nacionalnog tima da se nađe na jednom od prva četiri mesta jedinstvene tabele 12 reprezentacija u prvoj diviziji Gran prija, koja vode na završni turnir.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here