Košarkaši Grčke pobedili su Češku ali ostali bez plasmana u četvrtfinale, dok je Crna Gora ostvarila prvu pobedu u istoriji.


Grcima je bila potrebna pobeda od 12 razlike koju nisu uspeli da ostvare. Velike probleme su imali jer nije bio razigran Janis Adetokumbo (koji je ispod prosečne partije u četvrtoj četvrtini dobio i petu ličnu grešku, posle faula u napadu i tako postao jedini igrač na ovom prvenstvu koji je na dva meča (Češka i Brazil) dobio pet ličnih grešaka), a na kraju su slavili sa nedovoljnih 84:77 (18:12, 14:21, 25:16, 27:28) i završili takmičenje. Česima je potrebno da SAD pobedi Brazil (14 časova) kako bi prošli dalje. Jedini način da sa drugog mesta Grupe K u četvrtfinale Svetskog prvenstva ne plasiraju Česi je da tim koji predvodi hrvatski selektor Aco Petrović napravi senzaciju i pobedi Amerikance.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore uspela je da ostvari pobedu na Svetskom prvenstvu – pobeđen je Japan rezultatom 80:65 (26:16, 14:17, 21:18, 19:14) i ostvarili prvi trijumf posle četiri neuspeha zaredom.

Crna Gora, debitant na prvenstvu, je trećom pozicijom u Grupi O klasifikacije zaslužila plasman od 21-24. pozicije na Mundobasketu u Kini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here