Pixabay.com

Grčka je zaplenila ruski naftni tanker u Egejskom moru u okviru sankcija Evropske unije uvedenih Rusiji, saopštili su zvaničnici.

Grčka obalska straža saopštila je da je Pegaz, naftni tanker koji plovi pod ruskom zastavom sa 19 članova ruske posade, zaplenjen 15. aprila i da je trenutno usidren u zalivu Karistos, na južnoj obali ostrva Evija.

Obalska straža je rekla da se nalog za zaplenu odnosi na sam brod, a ne i na njegov teret.

Evropska unija, čija je članica Grčka, usvojila je širok spektar sankcija protiv Rusije zbog njene invazije na Ukrajinu, kako bi izvršila pritisak na rusku ekonomiju i vladu predsednika Vladimira Putina.

Sankcije uključuju zabranu uvoza i izvoza različitih proizvoda, kao i zabranu brodovima koji plove pod ruskom zastavom da pristupe lukama država članica EU.

9 COMMENTS

  1. E, miji Grci procice i ovaj rat a onda cemo vas videti. Nece vam dugo Ruski turisti krociti u Grcku a i naftu kao i Gas pitace mi vas odakle cete dobijati.

  2. Zar kapetan broda to nije znao, trebao da plovi a ne da se usidri, kao stakori, navalili svi na plen, miliarde od Gadafija zarobili, od Sadama, nesto od Srbije, pljackaju hiljadama godina ceo svet, sada su Rusiji uzeli pare, ko je sledeci? Kina? Englezi najveci pljackasi i u ice u celom svetu, hiljadama godina vrsili genocide, otimali tudje, otimaju i danas, nazalost i drugi se navadili na to da otimaju tudj znoj, srecno im bilo,

  3. Sluge zapada i EU zapamtite uskoro predačete vi taj,Tanker Recep Taip Erdoganu hteli vi to il nehteli, Rusija je saveznik ,Turske Države i naterače on vas da vi oslobodite posadu i to ljepo vratite ,Rusiji saćekajte.

  4. Da sam ja kapetan, potopio bih brod, par hiljada tona nafte i nije mnogo, pa neka onda čiste more. Mogu i turiste da pozovu da im pomognu.

  5. Банкарски систем је уништен, први пут у модерној повести да се средства једне државе овако присвајају и отимају, и то у “демократским” и “напредним” државама. Више нико неће смети другде да држи свој новац и вредности.

  6. Sta se cudite. Amerikanci prete svima koji zavise od njih. Kraj price. Ko sme da im se suprotstavi u ovom trenutku, kasa oni namecu sankcije Rusima kao najvecoj sili. Amerikanci vode sve drugo inoni se za sve pitaju. Mnoge zemlje znaju da zo nije pravedno, ali se plase da ne dodju u istu situaciju kao i Rusija. Rusiji ne treba niko, jer imaju sve svoje, dok druge zemlje zavise jedna od druge i to Amerikanci koriste kao ucenu. Jedino, Kina, Indija imaju ne zavisnost koliko toliko od zapada, pa mogu da izrazavaju svoju volju. Ovo je plan koji se sprovodi dugi niz godina, gde svi zive u Uniji, gde zavise jedni od drugih. Tako je lakse manipulisati svima.

    • Rusiji ne treba niko , pa dal si realan .
      Sve ruske naftne rafinerije zavise od delova iz nemacke kao i odrzavanje. Svi delovi za tenkove stizu iz nemacke . Ovo ne lupam vec mozes i sam proveriti.
      Vise ne dobijaju ni cipove .
      Imam rodjaka u rusiji i njemu je za sada dobro ali kaze da su posao izgubili oko milion rusa zbog zatvranja i selidbe kompanija. Mnoge od tih kompanija su ruske kompanije koje su se odmah preselile, mnoge od njih su dosle i u srbiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here