Neko je uoči derbija Južnog Velsa Svonsi – Kardif u 14. kolu Čempionšipa (nedelja, 14 časova) štampao avionske karte na ime tragično nastradalog argentinskog fudbalera.

Navijači su neretko tamna strana sportskog suparništva, a to su i neki među Svonsijevim pristalicama kojima je na um palo da se neslano šale sa smrću Emilijana Sale (1990-2019) zato što je nesrećni Argentinac izgubio život u avionskoj tragediji pošavši da potpiše ugovor s Kardifom, najvećim rivalom njihovog kluba. Bio je igrač Nanta.

Na tom parčetu hartije, koji predstavlja avionsku kartu, uz Salino ime je i podatak da je broj leta D3AD, što nevešto sakriva englesku reč dead (mrtav). Po njihovom bezumlju plitot je Majki Daj, a to je navijač Kardifa koji je ubijen 2011. posle meča Velsa s Engleskom.

Pošto se to brzo raširilo preko društvenih mreža, klub je reagovao saopštenjem.

– Blisko sarađujemo s policijom Južnog Velsa da bi se otkrili tvorci tog sramotnog gesta. Oni nisu lice Svonsija i naših navijača. Klub je uvek bio snažno opredeljen protiv bilo kakvih nesportskih, diskriminatorskih i društveno marginalnih ponašanja.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here