Guča: Tenderi preči od trubača

0

Da li će biti sredstava za održavanje ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči?
 

 

Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine opštine šef Odborničke grupe Slobodan Jolović tražio je odgovornost za takvo ponašanje, istakavši da to ruši ugled manifestacije koja postoji više od pola veka.

 

Zbog toga je danas odbornička grupa SNS-a uputila otvoreno pismo javnosti u kome se ističe da je čitav postupak nezakonito pokrenuo Adam Tadić, direktor Centra za kulturu, umesto da to učini Opštinska uprava i da je na sednici Skupštine opštine menjana odluka.

 

"Razlog poništenja je favorizovanje jednog ponuđača, što je klasična zloupotreba službenog položaja, a u cilju da se posao napravi određenoj agenciji, koja je bliska partiji kojoj pripada Tadić", rekao je Jolović.

 

On je optužio organizatore Sabora da im je "cilj bogaćenje" zbog čega su na manifestaciju uvedeni prateći sadržaji i prodaja piva, "svugde i na svakom mestu".

"Drastično su smanjeni prihodi i neopravdano povećani troškovi koji su prošle godine iznosili 51 milion dinara i najveći su u istoriji Sabora trubača koji se ove godine održava 54. put", rekao je Jolović.

 

Direktor Centra za kulturu Adam Tadić za agenciju Beta je odgovorio da to ne želi da komentariše i da neće davati izjave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here