EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj nazvao je premijera Kosova Aljbina Kurtija “običnim prevarantom” i optužio ga za pogrešan pristup procesu dijaloga sa Srbijom.

Haradinaj je ocenio da je Kurti na jučerašnjem sastanku u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, trebalo da zatraži priznanje Kosova.

– To je upravo ono na šta smo upozorili, opasnost od prevaranta Kurtija. On je običan prevarant i obmanjuje narod Kosova opasnim pristupom dijalogu, ne tražeći supstancu za koju se vodi dijalog. To nije dijalog, to je gubljenje vremena i obmana za Kosovo jer fokus nije na uzajamnom priznanju što ostaje glavno pitanje – rekao je Haradinaj.

Lider ABK ocenio je da Kurti “vraća dijalog na početak”.

Haradinaj je kritikovao premijera i zbog predloga da sporazum CEFTA o slobodnoj trgovini u regionu preraste u SEFTA (Sporazum o slobodnoj trgovini Jugoistočne Evrope), što je po njegovim rečima, “nešto više od ‘mini-Šengena’ i opasna ideja”.

1 COMMENT

  1. Pobićete jedni druge, a tako i treba. Pošto niste i nećete moći pravdu i istoriju da manipulišete, sledi vam gorak i mučan kraj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here