EPA
Ramuš Haradinaj

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je za albanski ABC njuz da je potpuno nebitno ko je pobedio ili izgubio na izborima u Srbiji, već da je bitno da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu.

– Nismo i ne možemo da budemo u ljubavi sa srpskom politikom. Ne tiče nas se šta su građani Srbije odlučili. Ne smatramo da je u našem interesu da komentarišemo njihove kvalitete jer su ih birali njihovi građani. Naš interes je uzajamno priznanje – rekao je Haradinaj.

Na pitanje da li bi sukobi iz Ukrajine mogli da se odraze i na Kosovo, Haradinaj kaže da je Kosovo najbezbednije mesto na svetu, jer je pod zaštitom Amerike.

– Imamo i Albaniju koja je u NATO, situacija nije kao pre. Albanija bi nas u tom slučaju podržala i dala nam oružje. Sloboda i bezbednost se ne zaboravljaju, moraju stalno da se pojačavaju – rekao je Haradinaj.

2 COMMENTS

  1. Šteta što vas Srbija nikad neće priznati :).
    Pre ili kasnije, Kosovo i Metohija biće u sastavu Srbije, za deset ili sto godina, svejedno!

  2. Oni i pijani Poljaci se samo Bogu mole da opstanu njihovi sticenici, ali niko ne vidi istinu. Ako Putinov plan uspe, nestace i oni preko noci. Ili su se kauboji dogovorili sa Rusima – u sta ne verujem?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here