Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da iza Specijalnog suda u Hagu stoji velika sila i da Kosovo teško može da interveniše u ovom trenutku, prenosi Gazeta Ekspres.

Haradinaj je to rekao govoreći o optužnici koju je Specijalno tužilštvo objavio protiv predsednika Kosova Hašima Tačija za ratne zločine.

– Može se videti da iza Suda i iza Tužilaštva stoji velika sila. Kada kažem moć, to je i zakonska hrabrost, kako to nazivam, da postupa na način na koji su postupali, odnosno da objavljuje optužnice, na način na koji su je objavili. Ovde se vidi da je to moćan Sud – istakao je Haradinaj za RTV Dukađini.

Međutim, kako je naveo, važno je da na kraju procesa “OVK bude čista kao što i jeste”.

– Svi bi trebalo da budemo zainteresovani za epilog. Ako Sud ispiše krivicu za visoke zvaničnike OVK, to će biti loša situacija za Kosovo, na međunarodnom planu – ocenio je Haradinaj.

4 COMMENTS

  1. TI BI TREBALO ODAVNO U TAMNICU DA BUDES RASKRINKAO SI SVEDOKE ALI CE I TEBI VELIKA SILA DOCI I KAD TED CES I TI U ZATVOR ZA ZLODELA 1999 NA KOSOVO GODINE NAD SRBIMA I ROMIMA BAS SE PRAVIS PAMETAN A IZASAO SI IZ SUME

  2. Није ми јасно како западњаци могу неког да подржавају а после да га кривично гоне,да ли је могуће да су толико лицемерни?

  3. Tako je, iza optuznice stoji velika sila. Iza vas je takodje stajala velika sila, ali je vremenom postala trecerazredna, kako oni to nazivaju, regionalna. Sad napravite obracun i vidite sta ste izgubili. Mislili ste da je sav svet lud a samo vi pametni. To ce biti naravoucenje za druge.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here