BALKAN INFO - Zvanični kanal - YouTube/PrintScreen ZVEZDE
Hasan Dudić

Ogorčen što nije dobio nacionalnu penziju, pevač Hasan Dudić hoće da, kako kaže, započne štrajk glađu, a navodi se i da preti da će skočiti sa zgrade.

Sve ovo potresa njegovu bivšu ženu Zlatu Petrović, koja sa Hasanom ima sina Mikija, kao i unučiće Vasilisu i Vasilija.

– Posle dugogodišnje borbe da ostvarim nacionalnu penziju ništa mi više nije ostalo, nego da štrajkujem glađu ispred neke ustanove u centru grada. Posle nesreće koja me zadesila pre nekoliko godina otišao sam u invalidsku penziju, ali to ne može meni da pokrije ni troškove infostana. Mnogo se sekiram, padam od sekiracije po ulici i non-stop sam pod lekovima. Ne znam više šta da uradim, jedino da skočim sa zgrade – rekao je vidno uznemiren i razočaran pevač za medije, dok njegova bivša žena Zlata ludi zbog ovakvih njegovih komentara.

– Zlati nimalo nije prijatno kada čuje ovako nešto. Ipak oni imaju zajedničko dete i unuke. Priča okolo da će biti na hlebu i vodi i da će da štrajkuje glađu, a Zlata je bila prva koja ga je pre primila u kuću i zvala na ručkove. Nema smisla, požalila mi se da on tako uvek preteruje. Kaže nije lud da se ubije i da, kako kaže, skače sa zgrade. Nikada nije bio sklon samoubistvu, tim rečima mnogo šteti svojoj porodici jer su u strahu šta može da uradi stvarno. Ma nije htela ni da ga zove da ga pita šta to lupetara, ne može više sa njim da izađe na kraj, ali nije joj baš svejedno kada tako nešto pročita da on izjavljuje – rekao je izvor.

2 COMMENTS

  1. Ako cemo iskreno: pevaci narodne muzike su MNOGOSTRUKO zaradili od svoje karijere pa su samim tim mogli da kupe nekretnine, aute, ali isto tako i da investiraju u privatni penzioni fond… oni to nisu uradili… stoga i nemaju penziju… i sada da se oslanjaju na poreske obveznike da ih izdrzavaju je RAVNO PLJACKANJU NARODA.

    Moja majka je radila u fabrici 15 godina – zakonski poslodavcima je dozvoljeno da je ne prijave a da i dalje posluju i to uspesno… zatim, otisla je odatle na drugo radno mesto, radila 10 godina – opet je nisu prijavili… tako da ima 25 godina radnog staza KOJI NE POSTOJI NIGDE… i pogodili ste: ona sada nema pravo na penziju, pa cak ni na minimalac jer se ne vodi nigde da je radila..

    I kako je to fer? A verujem da ona nije jedina u zemlji koja je radila tolike godine a da se ne racuna u radni staz ama bas nista od tog vremena… SRAMOTA…

    Zato Hasane, ima i drugog obicnog naroda koji je na lekovima, koji je bolestan, koji nema NIKAKVU penziju… i kukanje za nacionalnom penzijom je ravno BEZOBRAZLUKU… zato se nadam da nacionalne penzije UKINU, narocito za estradne umetnike jer vi ste mlatili pare dok neko celog zivota zivi u kiriji… i sad bi na narodnu grbacu jer niste investirali i spremali se za penciju…

  2. Srbija bi trebala zbog ovakvih slucajeva da uvede sistem socijalne zastite za osobe starije od 65 godina poput “social security” u SAD.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here