EPA-EFE
Srbi u Gračanici proslavljaju Božić (Foto: Arhiva)

Bivši ministar spoljnih poslova Skender Hiseni ocenio je da je aktuelna situacija koja preti da eskalira mogla da bude izbegnuta da se ispoštovao američki i evropski zahtev da se odloži primena odluke o registarskim tablicama.

“Aljbin Kurti odbija svaku koordinaciju i saradnju sa partnerima Kosova u svetu. Paradoksalno, najveća opasnost za Kosovo danas dolazi od lidera i njihovih detinjastih političkih avantura! Svojom kratkovidom politikom Kurti i Osmani predaju sever Kosova Srbiji!”, naveo je Hiseni na Fejsbuku.

Hiseni dodaje da politička odluka Srpske liste da se povuče sa svih javnih političkih pozicija sama po sebi ne bi trebalo da zabrinjava, jer to može da se posmatra kao politički manevar i sredstvo pritiska.

“Ali čini se da ovo povlačenje označava početak druge, mnogo opasnije akcije. Na severu je danas političkim diktatom, preko Srpske liste, počela otvorena diverzija Vučića protiv institucija reda i mira u našoj zemlji. Ovo je veoma ozbiljno i prevazilazi političke vežbe kao što je povlačenje sa političke funkcije. Proteklih dana mnogi od nas su skrenuli pažnju na moguće posledice odluka Aljbina Kurtija. Današnji događaji su jasni pokazatelji da su Vlada Srbije i parapolitičke strukture na severu Kosova pozdravile avanturističku i detinjastu politiku Aljbina Kurtija i Vjose Osmani koji su tvrdoglavo rušili sve što se moglo postići u integraciji severa u sistem Kosova od 2013”, naveo je Hiseni.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here