Hitna pomoć intervenisala 86 puta

0

Ona je istakla da su dogodile tri saobraćajne nezgode, u kojima nije bilo povređenih osoba.

U noći između utorka i srede najviše su se javljali pacijenti sa problemima disajnih organa, cirkulacije, pretežno srčani i to više oni s povišenim krvnim pritiskom, šlogovima, ali je primetan i povećan broj poziva građana sa respiratornim infekcijama.

 

Macura je preporučila građanima da se čuvaju respiratornih infekcija, da se oblače u skladu s vremenskim prilikama i da uzimaju više tečnosti, voća i povrća, jer se svakodnevno menjaju vremenski uslovi, koji dosta nepovoljno mogu uticati na hronične bolesnike, pre svega, srčane, koji ne bi trebalo fizički da se naprežu.

 

U slučaju teškoća tokom dana obavezno treba da posete svoje lekare, kao i da redovno provetravaju prostorije u kojima borave, ali da u ishranu uključe i ren kao dodatak koji je dobar za disajne puteve.

 

Ona je ponovila apel te službe da se telefonska linija 94 koristi samo za hitne slučajeve, a da se za sve druge simptome, poput povećanja temperature i malaksalosti, građani konsultuju sa svojim lekarima u domovima zdravlja, a da dežurne lekare Hitne pomoći tokom dana preko brojeva 36-15-008 i 36-14-350 potraže samo za savete ukoliko ne stižu da odu do lekara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here