pixabay.com

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je najnovije antiruske izjave britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras.

– Više puta sam komentarisala antiruske izjave Liz Tras, koje su uvek bolno agresivne, odlikuju se nacionalizmom, posebno rusofobijom – rekla je Zaharova i dodala:

“Sada, uključivši se u trku za mesto šefa vladajuće Konzervativne partije i pokušavajući da ostvari svoje nezadržive ambicije, ona preti našoj zemlji i želi da ostvari ‘pobedu Ukrajine’ nad Rusijom.”

– Ovo je očigledno megalomanija drugorazrednog političara. Sve se to radi umesto da se rešavaju problemi sopstvene zemlje, a takvih je mnogo – dodala je ona.

– Čitav ovaj niz praznih slogana pobesnele Liz Tras jasno pokazuje da ona zapravo ili nije u stanju da uoči ozbiljne krizne pojave u privredi i unutrašnjoj politici zemlje čiju vlast nastoji da vodi, ili jednostavno ne zna kako da ih prevaziđe, pa pokušava da skrene pažnju birača. U svakom slučaju, jasno je da joj blagostanje i životni standard običnih Britanaca nisu među njenim prioritetima – kazala je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova.

– Na ratoborne napade aktuelnog šefa Forin ofisa, koja više voli tenkovske vožnje nego ozbiljnu diplomatiju, o rešenosti da porazi Rusiju, možemo jednostavno odgovoriti – neka pokuša! Tokom vekovne istorije naše države, mnogi su već probali. Kao što znate, pametni ljudi uče na greškama drugih – zaključila je Zaharova.

3 COMMENTS

  1. Englezi samo uprazno laju, jer moraju, drugo im ne preostaje. To je agonija nemocnih, ne mogu shvatiti da je njihovo vreme proslo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here