Tanjug/AP
Zlatan Ibrahimović

U Italiji su svi na nestrpljenjem čekali susret lidera Serije A Milana i devetostrukog uzastopnog šampiona Juventusa.

Međutim, pred taj meč stavljen je znak pitanja zbog slučajeva koronavirusa u taboru torinskog kluba.

U ponedeljak je pozitivan na Covid-19 testiran Aleks Sandro, a u utorak Huan Kvadrado i sva je prilika da u redovima “stare dame” ima još zaraženih igrača.

Zbog toga se u Italiji sa velikom pažnjom čekaju rezultati testova na dan utakmice, kada će i biti poznato da li će Juventusu uopšte biti dozvoljeno da putuje u Milano.

Dva grada su veoma blizu, putuje se na dan utakmice i zato ima prostora da se sačekaju novi rezultati testiranja.

U suprotnom gradske vlasti Torina bi morale da zabrane ekipi put u drugi grad, baš kao što je bio slučaj sa Napolijem kada je trebalo da dođe u Torino.

Doktor iz Torina i medicinskog tima tog grada Roberto Testi nije baš uveren da će meč biti odigran.

– Ako bude još pozitivnih testova i dovoljno dokaza da se virus nekontrolisano širi među ekipom, to bi bio veliki problem za sigurnost ostalih igrača. U tom slučaju bismo morali da reagujemo, izolujemo sve i blokiramo Juventusov odlazak u Milano – izjavio je Testi za “Korijere dela Sera”.

Ipak, čovek zadužen za Kovid u oblasti Pijemont Mateo Marnati kaže da je razgovarao sa doktorom Testijem.

– Uverio me je da još uvek nije doneta nijedna odluka i da se situacija ne smatra ozbiljnom. Postoji protokol i dva slučaja zaraze nisu dovoljna da se interveniše, osim da se bliski kontakti samoizoluju – rekao je Marnati i dodao:

“Čak pet Kovid slučajeva ne bi bilo dovoljno da se interveniše na takav način. Siguran sam 99,9 odsto da će se utakmica odigrati u sredu”.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime