Hoćemo hrvatski entitet u BiH!!

0

Hrvatima federalna jedinica i gradonačelnik Mostara: Dragan Čović

"Želimo živeti u BiH gde će Hrvati po Ustavu biti jednakopravni sa ostala dva naroda", rekao je Čović, navodeći da će u pregovorima o ustavnim promenama zahtevati formiranje hrvatske federalne jedinice, što je, kako je kazao, za njega minimum.

Čović je ove stavove ponovio nakon što je potpisao strateško partnerstvo sa Hrvatskom hršćanskom demokratskom unijom, čiji je predsednik Ivan Musa poznat upravo zbog zahteva za formiranjem treće federalne jedinice u BiH, kao i pozivima za oživljavanje Herceg Bosne.

Govoreći o sporazumu koji je potpisao sa HDZ, Musa je kazao da se radi o jačanju hrvatske političke scene pred nastavak pregovora o ustavu.

"Jasno smo prepoznali one koji su protiv ovoga, jer mi smatramo da oni koji su protiv hrvatske federalne jedinice, da su oni uistinu protiv BiH", rekao je Musa.

Čović je ovom prilikom potvrdio da je sinoć visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku preneo stav da gradonačelnik Mostara treba da bude Hrvat. "Mislim da je ovo realnost", rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li će se odazvati pozivu lidera SDA Sulejmana Tihića na sastanak oko raspodele ključnih funkcija na nivou države, Čović je rekao da se nikome neće odazvati ko mu je u pisanom pozivu već naznačio dnevni red i sačinio predlog raspodele ključnih funkcija .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here