“Hodajuća smrt” – kokain, lepak, mišomor i smrvljeno staklo

0

 

Toksična mešavina čistog kokaina, hemikalija, lepka, smrvljenog stakla i otrova za pacove je droga na koju se lako "navlači". U osnovi pako predstavlja ostatke iz radionica i laboratorija narko "kuvara" koji proizvode drogu za američko i evropsko tržište.

 

Njena najčešća žrtva je gradska sirotinja u Argentini. Od kako se pojavila na ulicama Buenos Airesa nazivaju je "hodajuća smrt". Ova droga automatski napada nervni sistem, a zavisnici ubrzo postaju skeleti koji se okreću kriminalu, nasilju i prostituciji. Ogroman broj njih u kratkom periodu umre, piše dopisnik britanskog lista "Guardiana“.

 

Pako se u Argentini prodaje od 2005. Droga je veliki hit jer je jako jeftina. Procenjuje se da čak 65 odsto zavisnika mlađih od 18 godina odlazi na lečenje upravo zbog paka, a dnevno se potroši oko 400.000 doza.

 

"Pako je manifestacija svega što je trulo u Argentini", kaže otac Pepe, sveštenik u naselju Villa Itatí, siromašnom kvartu Buenos Airesa. "Pako ukazuje na grešku celog sistema – zdravstva, obrazovanja, javnih usluga – sve propada. Jednostavno pokazuje šta danas leži u srcu naše zemlje."

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here