EPA-EFE/Leszek Szymanski

Ruski šahovski velemajstor Anatolij Karpov hospitalizovan je u Moskvi sa prelomom kuka i povredom glave, saopštio je izvor u policiji.

Karpov je zadobio povrede nakon pada, rekao je izvor. On je dodao da je 71-godišnji poslanik Državne dume hospitalizovan u odeljenju za neuroreanimaciju Instituta “Sklifosovski”.
Ruski velemajstor je sa teškim povredama glave hospitalizovan u Moskvi i trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi. Navodno, u bolnicu ga je dovezla Hitna pomoć, a bio je bez svesti i alkoholisan. Nakon pregleda, lekari su mu konstatovali teške povrede na glavi i težak prelom leve noge.
U bolnici su stanje Karpova ocenili kao ozbiljno.
Ruski biznismen Andrej Kovaljov tvrdi da su nepoznate osobe napale Karpova kada je izlazio iz ruske Državne dume i nanele mu teške telesne povrede. Oglasio se i Karpovljev pomoćnik Albert Stepanjan koji je otkrio da je slavni šahista stabilno i da tvrdi da nije povređen, a odbacio je glasine da je Karpov napadnut.

Anatolij Karpov postao je 12. svetski šampion u šahu 1975. godine i držao je titulu do 1985. godine kada je izgubio od Garija Kasparova. Karpov je takođe trostruki svetski šampion po Međunarodnoj šahovskoj federaciji i dvostruki svetski šampion sa reprezentacijom SSSR.

Godine 2011. izabran je u Državnu dumu iz partije Jedinstvena Rusija. Karpov je član odbora Državne dume za nacionalnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here