EPA//Valdrin Xhemaj
Avdulah Hoti

Poslanik Mimoza Kusari-Lijlja podelila je na Fejsbuku video snimak sa zasedanja Skupštine iz juna ove godine, gde je kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio da neće promeniti svoj stav u vezi sa “Mini-šengenom”.

Kusari-Ljilja napisala je da Hoti svaka dva meseca menja stavove, ponašajući se dijametralno suprotno od onoga što je ranije izjavio.

– Mini-Šengen je potpisan sa obavezom da treba ga realizovati. Toliko o kredibilitetu Avdullaha Hotija o pitanjima od državnog interesa – napisala je Ljilja.

Ona je oštro kritikovala premijera Hotija, nazivajući ga nepouzdanim zbog njegovih izjava.

– U septembru 2020 je potpisan dokument kojim se prihvata Mini-Šengen. Prema sadašnjoj praksi, Avdulah Hoti menja svoje mišljenje svaka dva meseca, ponašajući se dijametralno suprotno od onoga što je ranije izjavio – zaključila je ona.

Hoti: U Briselu o konačnom sporazumu uz uzajamno priznanje

Premijer Kosova Avdulah Hoti najavio je da će se u ponedeljak u Briselu sastati sa srpskom stranom kako bi razgovarali o konačnom sporazumu o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

– Na osnovu obaveza koje smo preuzeli na samitu u Parizu 10. jula 2020. godine, kao i podrške koju smo dobili od predsednika Makrona i kancelarke Merkel, u ponedeljak se u Briselu sastajemo sa srpskom stranom radi dijaloga o konačnom sporazumu o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije – napisao je on.

Prema Hotiju, postojaće samo konačni sporazum o uzajamnom priznavanju.

– Dogovor se postiže samo kada je zaključen uz uzajamno priznavanje. Neće biti posrednih, delimičnih ili kreativnih sporazuma koji problem neće rešiti zauvek. Postojaće samo konačni sporazum o uzajamnom priznavanju, koji je sistematičan i uključuje sva pitanja koja treba rešiti između dve nezavisne države na osnovu konvencija, standarda i međunarodne prakse regulisanja odnosa između dve nezavisne države – napisao je Hoti na Fejsbuku.

2 COMMENTS

  1. Naravno da moze, formiranje srpskih opstina, vratiti zemlju, crkve i manastire narodu sa putevima i industrijom, bez granicnih prelaza prema Srbiji , siptarima autonomija u okviru Srbije, dobicete parlament, predsjednika, zastavu a sa Srbijom bicete u UN i u EU. eto tako!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here