Hrvati kaznili korumpirane profesore

0

 

Među osuđenima su i bivša predsednica saborskog odbora za suzbijanje sukoba interesa Deša Mlikotin Tomić i prvooptuženi, posrednik Milan Ćevid.

 

Ćevid se s posrednikom Munibom Lujinovićem i profesorom Jadrankom Grgonom, spoljnim saradnikom Markom Slipčevićem i referentom Julijanom Ljubić, udružio radi izvršenja dela.

 

Deša Mlikotin Tomić nepravosnažno je osuđena na godinu i dva meseca zatvora, kao i tri godine zabrane rada u struci. Prvooptuženi Milan Ćevid osuđen je na dve i po godine zatvora, a profesor Jadranko Grgon na godinu i deset meseci zatvora.

 

Od ukupno 21 optuženog, samo su dve osobe oslobođene, i to profesorka Nina List i student Danijel Malarić, dok su ostali proglašeni krivim za primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje isprava.

 

U slučaju "Indeks 3" su, uz sedam profesora, za kupoprodaju ispita, zlopotrebu položaja i ovlašćenja, primanje i davanje mita i protivzakonito posredovanje optuženi i spoljni saradnik tog fakulteta, asistent i referent, trojica posrednika i osmoro studenata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here